Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Διαψεύδει ο Ηλίας Ψινάκης: “Ποτέ δεν είπα για πτώχευση του δήμου Μαραθώνα” – “Έβαλες σύμβουλο με μισθό 25.000 ευρώ”, τον κατηγορούν

Διαψεύδει ο Ηλίας Ψινάκης: “Ποτέ δεν είπα για πτώχευση του δήμου Μαραθώνα” – “Έβαλες σύμβουλο με μισθό 25.000 ευρώ”, τον κατηγορούν

– Μετά τις 4 μ.μ. άρχισε η συνέντευξη Τύπου στο κλειστό γυμναστήριο του Μαραθώνα
– Ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης ανακοίνωσε την Τετάρτη την πτώχευση του δήμου και στάση πληρωμών
– Το ΥΠΕΣ ενέκρινε προκαταβολή 400.000 ευρώ για τους μισθούς των εργαζομένων
– “Κανένας φορέας της γενικής κυβέρνησης δεν μπορεί να κηρύξει πτώχευση”, τόνισε ο Αργύρης Ντινόπουλος
– Σύμφωνα με τον κ. Ψινάκη, ο δήμος χρωστά 12.700.000 ευρώ σε προμήθειες, δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ

Με τους τόνους να ανεβαίνουν πολλές φορές και τον Ηλία Ψινάκη να χειροκροτείται από τους παρευρισκόμενους, κάθε φορά που απαντούσε στις κατηγορίες του πρώην δημάρχου, Ιορδάνη Λοΐζου, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου στο κλειστό γυμναστήριο του Μαραθώνα.

Στην αρχή της ομιλίας του ο δήμαρχος της πόλης διέψευσε ότι έκανε λόγο για “πτώχευση”, τονίζοντας ότι: “αν κάποιος το έγραψε και άλλα μέσα το αναπαρήγαγαν είναι δικό τους θέμα. Εγώ δεν συνηθίζω να διαψεύσω… αλλά χθες είπα συγκεκριμένα πράγματα”.

Από την πλευρά του, ο πρώην δήμαρχος Ιορδάνης Λοΐζος χαρακτήρισε “φούσκα” τις καταγγελίες του Ηλία Ψινάκη για διαγραφή αρχείων από τους υπολογιστές του δήμου, με τον κ. Ψινάκη να του απαντά: “Μην μου βάζεις στο στόμα λόγια που δεν είπα, μην λες π@πες”.

Ενώ λίγο αργότερα, ο κ. Λοΐζος είπε: “Μαγκιά μας και καμάρι μας οτι δουλεύουμε αθόρυβα και με αποτελεσματικότητα”, για να απαντήσει ο Ηλίας Ψινάκης με εριωνεία: “Ε, βεβαια αθόρυβα”, δεχόμενος το χειροκρότημα των δημοτών. Και πρόσθεσε: “Εγώ είμαι πεντακάθαρος, εσείς δεν ξέρω! Έχετε δει την ταινία “Φωνάζει ο κλέφτης;”.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Χατζηγιάννης κατήγγειλε ότι ο Ηλίας Ψινάκης διόρισε μέχρι το Δεκέμβριο συνεργάτη του σε θέση συμβούλου με μηνιαίο μισθό 25.000 ευρώ και γι’ αυτό τον κάλεσε να παραιτηθεί από το μισθό του.

“Εγώ δεν έχω οικονομική ανάγκη. Το τι θα κάνω τα λεφτά μου, θα το μάθετε”, ήταν η απάντηση του δημάρχου, ο οποίος ανέφερε στη συνέχεια: “Σέβομαι κάθε υπάλληλο του δήμου, εκτός από 3-4 λαμόγια”.



Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο Ηλίας Ψινάκης, κατά την ανακοίνωση της πτώχευσης του δήμου, προανήγγειλε ότι, θα αρχίσει εκστρατεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με τον τίτλο “Save Marathon”, για να σωθεί η πόλη.

Όπως επισήμανε, ο δήμος χρωστά 12.700.000 ευρώ σε προμήθειες, δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ που θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του χρόνου. Κι αυτό τη στιγμή που στα ταμεία του δήμου, όπως τόνισε, υπάρχουν μόλις 70.000 ευρώ.

Ο ίδιος κατήγγειλε απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών σε φίλους και συγγενείς ατόμων της προηγούμενης δημοτικής αρχής και υποστήριξε ότι υπήρξε μεθοδευμένη αποδόμηση του δήμου με μετατάξεις προσωπικού, ώστε να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα και να σκάσει η βόμβα στα χέρια του. Παρών στις ανακοινώσεις του δημάρχου ήταν και ο νομικός του σύμβουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε