Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ NEWSIT: Δεν θα αντέξει η παράκαμψη στη Λάρισα

Μπορεί να πιστέψει κανείς οτι αυτός ο δρόμος θα αντέξει τον φόρτο των εκδρομέων των Χριστουγέννων; ΦΩΤΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ο παραλιακός άξονας της Λάρισας, ο ένας από τους τρεις εναλλακτικούς δρόμους που όρισε το υπουργείο

Υποδομών να δεχτεί το βάρος του κυκλοφοριακού φόρτου μετά την φονική κατολίσθηση στα Τέμπτη, κυριολεκτικά δεν θα αντέξει το βάρος!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το ΝewsIt.gr, ο παραλιακός άξονας : Λάρισας – Αγιάς – Αγιόκαμπου – Στομίου, πριν από 2 εβδομάδες είχε υποστεί σοβορότατες ζημιές από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα σήμερα οι τοπικοί φορείς κρούουν τον  κώδωνα  του κινδύνου: αν περάσουν τόσα αυτοκίνητα ο δρόμος δεν θα αντέξει!

Πριν από δυο εβδομάδες, όταν δηλαδή πνίγηκε η περιοχή από έντονες βροχοπτώσεις, τόσο η στάθμη του νερού της βροχής, αλλά και της θάλασσας, πλημμύρισαν τον δρόμο, με αποτέλεσμα ο τοίχος αντιστήριξης σε διάφορα σημεία του καθημερινά να υποχωρούν.

Έτσι και αλλιώς, λένε οι ντόπιοι, ο δρόμος ήταν για χρόνια … απόδειξη σοβαρής κακοτεχνίας, με 10 πόντους φλούδας ασφάλτου και από κάτω…χώμα! Με τις πρόσφατες πλημμύρες  ο παραλιακός άξονας ήδη παρουσίασε τέτοιες σοβαρές φθορές, που σε κάποια σημεία του ήδη… το χώμα υποχωρεί!

«Υπάρχουν εντολές για άμεση επέμβαση και ενίσχυση του δρόμου και 24ωρη επαγρύπνηση για να εξυπηρετήσουμε τους οδηγούς» δηλώνει στο NewsIt.gr η γ.γ. Περιφέρειας κ.Πόπη Γερακούδη, εντοπίζοντας δυο σημεία του δρόμου, χρειάζονται άμεση συντήρηση.

«…στο σημείο έξω από το χωριό Δελίκα, όπου ο δρόμος έχει φαγωθεί από την υπερχείλιση χείμαρρου στις πρόσφατες βροχές, όπου εκεί θα μπουν σωληνώσεις και θα υπάρξει στήριξη του δρόμου, καθώς, και στο 4ο χλμ Αγιοκάμπου-Παλιουργιάς, όπου υπάρχει υποχώρηση του δρόμου».

Η γενική γραμματέας ξεκαθαρίζει στο NewsIt.gr ότι δεν γινόταν να μην δοθεί αυτός ο δρόμος στην κυκλοφορία, αφού χαρακτηρίζεται ο συντομότερος από τις υπόλοιπες εναλλακτικές οδούς, ενώ ήδη για λόγους ασφαλείας απααγορεύτηκε να δοθεί στα φορτηγά η συγκεκριμένη παρακαμπτήρια οδός εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων!

 Δείτε το αποκλειστικό φωτορεπορτάζ!

  Σημείο του παραλιακού άξονα, πριν από 2 εβδομάδες: η θάλασσα φούσκωσε και «έπνιξε» το δρόμο (Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)

Όταν υποχώρησαν τα νερά της βροχής και της θάλασσας, φάνηκαν οι ζημιές (εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)

Ο παραλιακός άξονας της Λάρισας: 10 πόντους άσφαλτο και από κάτω…χώμα υπό διάβρωση (φωτογραφίες Σπύρος Τσαντόπουλος)

Ο δρόμος ήδη υποχωρεί μέρα με την ημέρα! (φωτογραφίες Σπύρος Τσαντόπουλος)

Το τείχος αντιστήριξης του δρόμου έχει υποχωρήσει μετά τις πρόσφατες πλημμύρες (φωτογραφίες Σπύρος Τσαντόπουλος)

Δείγμα των ζημιών της ασφάλτου, οι λακούβες παγίδες που «κεντούν» το δρόμο (φωτογραφίες Σπύρος Τσαντόπουλος)


 

Αν και οι τοπικοί φορείς, σε έκτατη συνεδρίαση, έχουν εντοπίσει το πρόβλημα, λαμβάνοντας μέτρα και σχεδιασμό για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στην εν λόγω παρακαμπτήρια οδό, ωστόσο δυο είναι τα βασικά ερωτήματα:

* αν ο δρόμος θα αντέξει το… βάρος του τεράστιου κύματος των παραθεριστών που αναμένεται να κατακλύσουν την περιοχή τις επόμενες ημέρες,
* και, σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων που αναμένονται στην περιοχή της επόμενες ημέρες, αν πνίξουν και πάλι την παραλιακή οδό της Λάρισας, με χιλιάδες πλέον οδηγούς να την…διανύουν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε