Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Newsit: Χιλιάδες φάρμακα πεταμένα σε στοά στο Λαύριο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Newsit: Χιλιάδες φάρμακα πεταμένα σε στοά στο Λαύριο

Σε φαρμακαποθήκη είχαν μετατρέψει υπόγεια στοά βάθους 100 μέτρων στο Λαύριο. Σπηλαιολόγοι ανάλυψαν το ένοχο μυστικό.

Χιλιάδες κουτιά από πανάκριβα φάρμακα ανακάλυψαν τυχαία Έλληνες σπηλαιολόγοι σε μεταλλευτικό πηγάδι στην Καμάριζα Λαυρίου.

Στην κεντρική φωτογραφία του κειμένου βλέπετε τα φάρμακα εξέχουν από τις 4 σακούλες σκουπιδιών που εντόπισε ο σπηλαιολόγος Θανάσης Ξανθόπουλος. Η ομάδα κατέβηκε με σχοινί σε βάθος 100 μέτρων και εκεί εκπληκτοι είδαν τα χιλιάδες κουτιά φαρμάκων. Οι σπηλαιολόγοι πήραν μερικά κουτιά και ειδοποίησαν το Υπουργείο Υγείας.

“Η δική μας ανησυχία ήταν μην μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας από την τεράστια ποσότητα φαρμάκων” μας είπε ο κ. Ξανθόπουλος ένας από τους σπηλαιολόγους που έκαναν την καταγγελία.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ  ΣΤΟ  Newsit

Το πηγάδι όπου βρέθηκαν τα φάρμακα έχει βάθος 100 μέτρα

Η υπόθεση “δένει” καθώς ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας η υπόθεση φαρμακοποιού από το Λαύριο ο οποίος φέρεται να έχει κερδίσει 36.000 ευρώ αφαιρώντας από τα κουτιά φαρμάκων την ταινία γνησιότητας.

Προφανώς με βάση τα κουτιά οι αρμόδιοι του υπουργείο εντόπισαν τον συγκεκριμένο φαρμακοποιό. Λεπτομέρεια; Τα χιλιάδες φαρμακευτικά σκευάσματα βρέθηκαν από τους σπηλαιολόγους τον Δεκέμβριο του 2009. Δηλαδή πριν από 9 μήνες!

Το κόλπο που χρησιμοποιούν ορισμένοι φαρμακοποιοί για να θησαυρίζουν σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων  είναι το εξής:

Παίρνουν  στην κατοχή τους βιβλιάρια ασθενείας ασφαλισμένων (συνηθως είναι γνωστοί τους η ηλικιωμένοι που τους εμπιστεύονται). Γιατροί που μπαίνουν στο “κόλπο” συνταγογραφούν αλόγιστα στα συγκεκριμένα βιβλιάρια φάρμακα που οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζονται και φυσικά δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτά. Στη συνέχεια ο φαρμακοποιός αφαιρεί την σφραγίδα γνησιότητας την επισυνάπτει στην συνταγή και εισπράττει το αντίτιμο του φαρμάκου. Τα κουτιά με τα φάρμακα συνήθως πωλούνται σε άλλους ιδιώτες που δεν είναι ασφαλισμένοι και έτσι επιτυγχάνουν διπλάσιο κέρδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φαρμακοποιοί και γιατροί έστησαν κομπίνα για να κλέβουν τα ταμεία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε