Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Αποκάλυψη: Σε κτίριο στην Κάνιγγος θα μεταφερθούν οι 237 απεργοί πείνας

Ξανά στο δρόμο οι απεργοί πείνας. Στις επόμενες ημέρες θα εγκαταλείψουν το κτήριο “Υπατία” και θα μεταστεγαστούν σε κτίριο στην πλατεία Κάνιγγος που έχει ήδη βρεθεί. 

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Newsit η απόφαση για την μετεγκατάσταση πάρθηκε από τους απεργούς πείνας γιατί ο ιδιοκτήτης του κτηρίου φέρεται να μην θέλει να ανοίξει τον πρώτο όροφο για να στεγαστούν οι 104 απεργοί πείνας που κοιμούνται σε σκηνές.

Ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι στον πρώτο όροφο υπάρχουν αντικείμενα σημαντικής αξίας. Πάντως οι συνθήκες διαβίωσης των υπολοίπων 133 απεργών πείνας που κοιμούνται στο υπόγειο και στο ισόγειο του κτιρίου δεν είναι οι καλύτερες μιας και “βρίσκονται ο ένας πάνω στον άλλο”.

Το κτίριο στην πλατεία Κάνιγγος μπορεί να έχει βρεθεί ωστόσο ακόμα δεν έχει πέσει η υπογραφή μιας και κανείς από τους συμπαραστάτες των μεταναστών δεν έχει, μέχρι στιγμής, δεχθεί να υπογράψει το συμβόλαιο ως εγγυητής. Πάντως έγκυρες πηγές ανέφεραν στο Newsit πως η λύση σύντομα θα βρεθεί. Το συγκεκριμένο κτίριο έχει ήδη ελεγχεί από τους αλλυλέγγυους τους μετανάστες αλλά και τους “γιατρούς του κόσμου” που φροντίζουν για την υγεία των απεργών πείνας.

Ήδη οι πρώτες ημέρες διαβίωσης για τους απεργούς πείνας που ζουν στις σκηνές έχουν φέρει τα πρώτα προβλήματα υγείας. Μπορεί, σύμφωνα με τους γιατρούς, ακόμα αυτά να μην είναι σοβαρά ωστόσο οι οργανισμοί τους αρχίζουν να εξασθενουν μιας και βρίσκονται ήδη στην  7η ημέρα απεργίας πείνας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε