Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποκλείουν το υπουργείο Οικονομίας οι πωλητές λαϊκών αγορών

Αποκλείουν το υπουργείο Οικονομίας οι πωλητές λαϊκών αγορών

Σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομίας προχωρούν την Τετάρτη στις 17:00 οι πωλητές και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, μαζί με τους παραγωγούς λαϊκών αγορών θα αποκλείσουν το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που βρίσκεται επί της οδού Μεσογείων 119, διαμαρτυρόμενοι για την υπαγωγή των αρμοδιοτήτων για τις λαϊκές αγορές μέσω του σχεδίου «Καλλικράτης» στους δήμους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Εσωτερικών, δεν έλαβαν καθόλου υπόψιν τις προτάσεις του κλάδου στην διαβούλευση, για δημιουργία ενός Πανελλαδικού φορέα διαχείρισης των λαϊκών αγορών, στα πρότυπα του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας-Πειραιά και με μεγάλη ευκολία παραδίδουν τον θεσμό, σε πελατειακά συμφέροντα των εκάστοτε δημάρχων.

«Δε θα επιτρέψουμε να γίνει η λαϊκή αγορά, όχημα εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων της κυβέρνησης που καταστρέφουν ιστορική πορεία δεκαετιών για το θεσμό που έχουμε υπηρετήσει, πωλητές και παραγωγοί, με θυσίες και πολλές φορές ακόμη και σε βάρος της υγείας μας.

Προστατεύουμε την λαϊκή αγορά, με κάθε τρόπο, εργαζόμαστε με ήλιο με βροχή με χιόνι, από τις πέντε το πρωί μέχρι το απόγευμα για να έχει το ελληνικό νοικοκυριό, ποιοτικά φθηνά και ασφαλή προϊόντα» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε