Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 15 στρέμματα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης έτοιμα να λαμπαδιάσουν δίπλα σε σχολείο, μαιευτήριο και νοσοκομείο

Εικόνες εγκατάλειψης κατέγραψε ο φακός του Νewsit σε μια έκταση 15 στρεμμάτων γεμάτες ξερόχορτα στην καρδιά του Αμαρουσίου. Σύμφωνα με τους κατοίκους η έκταση είναι έτοιμη να λαμπαδιάσει ανά πάσα στιγμή εάν δε καθαριστεί άμεσα.

Ο λόγος για την έκταση που στεγάζει υπηρεσίες του Σταθμού Ελέγχου Ελέγχου Σπόρων και βρίσκεται στην οδό Ανθέων 2 στο Μαρούσι.

Η έκταση 15 στρεμμάτων ανήκει στην Κτηματική εταιρεία του Δημοσίου και έχει παραχωρηθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (πρώην Γεωργίας) απο το 1946.
Εντός της τεράστιας αυτής έκτασης στεγάζονται 7 εργαστήρια, 5 εκ των οποίων έχουν παγκόσμια πιστοποίηση για τους ελέγχους που διενεργούν καθώς και ένα εργαστήριο βιοτεχνολογίας ελέγχου προσμίξεων, δηλαδή των γενετικά τροποποιημένων σπόρων. Οι εργαζόμενοι δε που αποσχολούνται είναι 25 άτομα.
Όλες αυτές τις πληροφορίες τις αντλήσαμε από τον διευθυντή Εισροών Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ανήκει ο Σταθμός Ελέγχου Σπόρων, τον κύριο Κωνσταντίνο Αγγελάκη.

Προκαλεί λοιπόν εντύπωση πως σε μια τέτοια έκταση, που σημειωτέον βρίσκεται δίπλα στο 7ο δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου, το μαιευτήριο “Μητέρα” και το ιδιωτικό νοσοκομείο “Υγεία” ανθούν ξερόχορτα, έτοιμα να λαμπαδιάσουν απο μια απροσεξία, όπως θα δείτε και στις εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Newsit το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2011.

Τα ξερόχορτα έτοιμα να λαμπαδιάσουν...

Οπως βλέπετε η βρομιά είναι ανυπόφορη...

Και σα να μην έφτανε μόνο αυτό, στην πλευρά που εκτεινεται επί της οδού Πάτμου, εκεί δηλαδή που η εκταση του Υπουργείου γειτνιάζει με το δημοτικό σχολείο, κάποιοι εχουν ρίξει τα συρματοπλέγματα και μπορούν να εισέλθουν στο χώρο ανενόχλητοι καθώς φύλακας δεν υπάρχει.

Σκισμένα συρματοπλέγματα επιτρέπουν την ελεύθερη είσοδο...

Δια του λογου το αληθές μπορείτε να δείτε πως σε ενα από τα κτίρια που βρίσκονται μέσα στα 15 στρέμματα κάποιοι ζωγράφισαν γκράφιτι, άρα μπήκαν ανενόχλητοι δίχως κανείς να τους αντιληφθεί.

Δεν έχουμε κάτι με τον καλλιτέχνη του γκράφιτι όμως προκαλεί εντύπωση πως έδρασε ανενόχλητος

Ακόμη και εκεί που έχουν φυτέψει δέντρα οι εικόνες εγκατάλειψης μιλούν από μόνες τους.

Μια γλάστρα αναποδογυρισμένη ακόμη και εκεί που εντοπίσαμε λίγο πράσινο

Όπως κατήγγειλαν στο Newsit κάτοικοι της περιοχής, ζούν με το φόβο της πυργκαγιάς δίπλα στα σπίτια τους. Επίσης ανησυχούν για την ύπαρξη τρωκτικών και ερπετών.

Ακριβώς διπλα, επί της οδού Νεαπόλεως υπάρχει ένα πάρκο και μια εκκλησία του Δήμου Αμαρουσίου όπου η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Το πάρκο είναι φροντισμένο, καταπράσινο και καθαρό.

Γιατί λοιπόν δεν μπορεί να γίνει αυτό και στη δημόσια περιουσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης; Όπως λένε οι κάτοικοι, 15 στρέμματα γης, εάν ήταν φροντισμένα, θα μπορούσαν να είναι πνεύμονας οξυγονου για την περιοχή.

Ο αρμόδιος διευθυντής Εισροών Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου, κύριος Κωνσταντίνος Αγγελάκης, μας ενημέρωσε πως όταν προ ημερών είχε επισκεφθεί το χώρο ήταν καθαρός και φροντισμένος. Οι εικόνες που κατεγράψαμε εμείς δείχνουν το αντίθετο.

Την ώρα που γράφαμε το άρθρο αυτό, ο κύριος Αγγελάκης επικοινώνησε μαζί μας και μας είπε πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες καθαρισμού των ξερόχορτων.
Μένει να το διαπιστώσουμε…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε