Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Φάσκουν και αντιφάσκουν οι γονείς του βρέφους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Λένε ότι δεν είδαν ποτέ το νεκρό βρέφος, ούτε στο Ιπποκράτειο, ούτε στο νεκροτομείο.

 Δυο έγγραφα όμως, που σας παρουσιάζει το NewsIt.gr, «καίνε» τα όσα έχουν επίσημα καταθέσει!

Το μυστήριο μεγαλώνει γύρω από την περίεργη υπόθεση της εξαφάνισης σορού βρέφους στην Θεσσαλονίκη, καθώς κάποιες ανακρίβειες που έχουν εντοπίσει οι αρχές στις καταθέσεις, αλλά και στις επίσημες δηλώσεις των γονέων στα ΜΜΕ, δημιουργούν νέα ερωτήματα.

Οι δυο γονείς ήδη από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισης της σορού του παιδιού τους, διατείνονται ότι δεν το είδαν νεκρό ποτέ.
Ούτε όταν έφυγε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν, ούτε όταν η σορός έφτασε στον ιατροδικαστή Ψαρούλη για νεκροψία, αμφισβητώντας εν τέλει την ταυτότητα του παιδιού που ενταφίασαν.

Αυτό υποστηρίζουν και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το NewsIt.gr με τον πατέρα αλλά και το δικηγόρο της οικογένειας: «…δεν είδαμε ποτέ το παιδί κατά την νεκροψία. Το πήγε ο παππούς του, το παρέλαβε το γραφείο τελετών, δεν το είδαμε εμείς ποτέ».

Δυο έγγραφα όμως που σας παρουσιάζει σήμερα το NewsIt.gr αποδεικνύουν ότι η αλήθεια ίσως να… είναι άλλη!

ΕΓΓΡΑΦΟ 1ο: Ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα, με υπογραφή του στις 27.4.09, και ώρα 12:10, στο οποίο περιγράφει ο ίδιος το ιστορικό νεκροψίας του βρέφους.

Όπως μάλιστα εξηγούν οι ιατροδικαστικές αρχές, όταν συγγενής παραδίδει νεκρό για νεκροψία, πάντα η διαδικασία προβλέπει περιγραφή, αναγνώριση και πιστοποίηση νεκρού κατά την παράδοση. Αυτό θυμάται να συμβαίνει και στην περίπτωση του συγκεκριμένου πατέρα, ο ιατροδικαστής κύριος Ψαρούλης, που είχε αναλάβει τότε την εξέταση. Ο πατέρας ήταν εκεί, αναγνώρισε το παιδί, και περιέγραψε ο ίδιος το ιστορικό του!

ΕΓΓΡΑΦΟ 2ο: Την επόμενη ημέρα, στις 28.4.09, συντάσσεται από τον ιατροδικαστή το πιστοποιητικό θανάτου του νεκροτομείου. Και εδώ παρόν στην υπογραφή είναι ο πατέρας του βρέφους!

Αυτά τα δυο έγγραφα γεννούν πολλά ερωτηματικά, και έχουν κάνει τις αρχές να ερευνούν την υπόθεση προς… πολλές κατευθύνσεις!

Όταν μάλιστα, το NewsIt.gr μίλησε με τον δικηγόρο της οικογένειας για το ποιος παρέδωσε και παρέλαβε το βρέφος από τον ιατροδικαστή, ξεκαθαρίζει ότι ο παππούς ήταν εκείνος που συνόδευσε, και όχι οι γονείς, οι οποίοι μάλιστα δεν το είδαν ποτέ ως την ταφή του, γιατί το φέρετρο σφραγίστηκε με ταινία!

Ακούστε τι λέει ο δικηγόρος των γονέων: 

Ο πατέρας σε τηλεφωνική επικοινωνία με το NewsIt.gr δίνει άλλη διάσταση στο ίδιο θέμα: αρχικά, εξηγεί ότι υπάλληλος του γραφείου τελετών ήταν εκείνος που παρέδωσε και παρέλαβε το βρέφος από τον ιατροδικαστή.
Όταν όμως του έγιναν γνωστά τα δυο επίμαχα έγγραφα, υπογεγραμμένα από τον ίδιο, αλλάζει στάση!
Εξηγεί τελικά, ότι εκείνος ήταν στον ιατροδικαστή και τις δυο ημέρες, αλλά δεν είδε το βρέφος ποτέ!

Λίγο αργότερα όμως και σε αυτό αλλάζει γνώμη: θυμάται τελικά ότι είδε το βρέφος, αλλά όχι καλά, γιατί ήταν παραμορφωμένο! Κάτι που ο ιατροδικαστής αποκλείει, λόγω της φύσης της ιατροδικαστικής εξέτασης που ακολουθήθηκε, αφού η σωρός δεν πέρασε από διαδικασία παραμόρφωσης.

Ακούστε τι λέει ο πατέρας του βρέφους για τα δυο έγγραφα:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε