Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποκλειστικό Newsit: Κίνδυνος για κατολισθήσεις λέει το ΤΕΕ

ΦΩΤΟ NEWSIT.GR
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

 

Δείτε αποκλειστικά στο NewsIt.gr το κείμενο του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας, το οποίο προειδοποιεί όλους τους αρμόδιους φορείς για κατολισθήσεις στις παρακαμπτηρίους οδούς Αγιάς και Ελασσόνας.

 

Σύμφωνα με κείμενο του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας, που κοινοποιήθηκε μέσα στις γιορτές σε υπουργείο Υποδομών, Κοινοπραξία και Παραχωρησιούχο, προειδοποιεί για κίνδυνο κατολισθήσεων και στους δρόμους που έχουν παραχωρηθεί ως εναλλακτικές οδούς μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. 
Το ΤΕΕ προειδοποιεί για κατολισθήσεις στις παρακαμπτηρίους Αγιάς και Ελασσόνας: ανησυχεί για υποχώρηση του εδάφους.
Όπως εξηγεί αποκλειστικά στο NewsIt.gr o πρόεδρος του ΤΕΕ, Ντίνος Διαμάντος, και στην παραλιακή παρακαμπτήρια οδό της Αγιάς, αλλά και στην ορεινή μέσω Ελασσόνας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατολισθήσεως μεσαίου μεγέθους, αλλά και υποχώρηση της ασφάλτου λόγω φόρτου, και για το λόγο αυτό πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς να διερευνηθούν και να υλοποιηθούν άμεσα μέτρα! 
«Όλα τα προηγούμενα χρόνια στους δρόμους αυτούς σημειώνονταν κατολισθήσεις, και είχαμε συνεχώς διακοπή της κυκλοφορίας. Τώρα που αναγκαστικά δόθηκαν αυτοί οι δρόμοι σε κυκλοφορία, λόγω του δυστυχήματος των Τεμπών, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα γρήγορης δράσης, και χαμηλού κόστους, για να αντέξουν, και σε υποχωρήσεις βράχων, αλλά και λόγω του φόρτου της κυκλοφορίας»
ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ: “Δεν θα έχουμε κατολισθήσεις όπως στα Τέμπη! “
Για τους δύο δρόμους υπάρχει πάντα κίνδυνος κατολισθήσεων, αλλά όχι σε αυτό το βαθμό των Τεμπών, καθησυχάζει μέσω του Νewsit.gr η κοινοπραξία «Μαλιακός Κλειδί». 
Ο μηχανικός γεωλόγος Άγγελος Ουίλιαμς Λειβαδάς , υπεύθυνος σήραγγας της κοινοπραξία «Μαλιακός Κλειδί» εξηγεί: «Δεν υπάρχει δρόμος που με 100% να διασφαλίσεις ότι δεν θα σημειωθούν κατολισθήσεις, και αυτό λόγω των ελληνικών εδαφών. Μια μικρή κατολίσθηση, μια μικρή κατάπτωση να την περιμένουμε πάντα, αλλά σε καμία περίπτωση ο κίνδυνος κατολίσθησης δεν θα είναι σε αυτό το βαθμό όπως των Τεμπών!» 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε