Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Αποκλειστικό: Παίρνουν το νόμο στα χέρια τους οι κάτοικοι του Αγίου Παύλου Μεταξουργείου

Mετά τις 8.00 το βράδυ οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν

Από τη Δευτέρα ομάδες εθελοντών κατοίκων του Μεταξουργείου θα περιφρουρούν την περιοχή.

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Αγίου Παύλου Μεταξουργείου με την αυξανόμενη εγκληματικότητα αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους καθώς όπως καταγγέλουν στο Νewsit oι αστυνομικοί δεν μπορούν να τους προστατεύσουν.

Οπως δήλωσε στο Newsit η κυρία Άντζελα, η οποία ζει και εργάζεται στην περιοχή η αστυνομία είναι απούσα. Ξέρω πολλές μητέρες με παιδιά που αποφεύγουν να κυκλοφορούν μόλις νυχτώσει. Εμένα πρόσφατα μου έκλεψαν την τσάντα”.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία στο Newsit του 80χρονου κυρίου Άλκη “πριν απο μια εβδομάδα και ενώ είχα πάρει την σύνταξη μου, άγνωστοι μου επιτεθηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας και μου απέσπασαν όλο το πόσο περίπου 500- 600 ευρω. Φοβάται να βγω το βράδυ έξω και πλέον κυκλοφορώ ακόμα και την ημέρα με κάποιον φίλο μου”.

Στην πλ.Αγίου Παύλου βρίσκεται και το πατρικό του Μητροπολίτη Άνθιμου

Ο 65χρονος κύριος Θωμάς το σπίτι του οποίου ειναι στην οδό Κουμουνδούρου στον Άγιο Παύλο μας είπε ” κυκλοφορούμε έξω χωρίς αλυσίδες και σταυρούς γιατί κινδυνεύουμε να μας σκοτώσουν. Ακόμα και όταν καλέσει κάποιος την αστυνομία τα κλεφτρονια εξαφανίζονται προς στιγμη λες και έχουν απο καπου ενημέρωση και μετα απο λίγο επιστρέφουν για να συνεχίσουν το έργο τους. Φοβάμαι πολύ για την ανεξέλεγκτη κατάσταση”.

Οπως δήλωσε αποκλειστικά στο Newsit o κύριος Χρήστος Λυρατζής “δεν παει άλλο, πρέπει να προστατευθουμε. Την ερχόμενη Δευτέρα στις 8 το βράδυ θα βγάλουμε ομάδες περιφρούρησης  στους δρόμους της γειτονιάς μας. Όταν  αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας συμβουλεψε τους ηλικιωμένους του ΚΑΠΗ της περιοχής να μην κυκλοφορούν μετα τις 8 το βράδυ για την δική τους ασφάλεια δεν έχουμε άλλο τρόπο να προστατευτούμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εξαγριωμένοι κάτοικοι είχαν αποκλείσει το Α.Τ. Ομονοίας 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε