Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αποκρατικοποιούνται τα Κρατικά Λαχεία

Αποκρατικοποιούνται τα Κρατικά Λαχεία

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα τη λίστα των συμβούλων για την αποκρατικοποίηση σειράς περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

Τον διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση των Κρατικών Λαχείων μέσα στην επόμενη εβδομάδα προανήγγειλε ο επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, Κώστας Μητρόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο θα ακολουθήσει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ.

“Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το δημόσιο διαγωνισμό για τα κρατικά λαχεία. Μετά, θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις σε διαστήματα δύο εβδομάδων”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Θα προχωρήσουμε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση του Ελληνικού, και θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και την πώληση ακινήτων ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά”, συνέχισε ο ίδιος.

Μάλιστα, ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στο Reuters εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα θα πετύχει τον νέο μειωμένο στόχο της τρόικας για έσοδα 1,7 δισ. ευρώ μέσα στο 2011. Τέλος, διευκρίνισε ότι η πώληση του 34% του ΟΠΑΠ θα γίνει το 2012.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, βάσει του μνημονίου που έχει υπογράψει με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015 που περιλαμβάνουν εισηγμένες εταιρίες, άλλες ΔΕΚΟ και ακίνητη περιουσία. Η λίστα των συμβούλων που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο περιλαμβάνει:

1. ΕΛΠΕ: UBS LIMITED και NOMURA INTERNATIONAL PLC

2. ΛΑΡΚΟ: HSBC BANK PLC και PRICEWATERHOUSECOOPERS BUSINESS SOLUTIONS.

3. ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Νομικοί σύμβουλοι: Παπακωστόπουλος και συνεργάτες Π. Ελγέρης και Απ. Γέροντας. Νομικός σύμβουλος επί θεμάτων δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαπού δικαίου: DEWEY & LEBOEUF LLP.

4. ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ: GRANT THORNTON

5. ΕΥΑΘ: HSBC BANK και EUROBANK EFG EQUITIES AEΠΕΥ.

6. ΕΥΔΑΠ: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, CREDIT AGRICOLE CIB και EUROBANK EFG EQUITIES AEΠΕΥ.

7. ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ: ALPHA BANK και INVESTMENT BANK OF GREECE.

8. ΟΛΠ, ΟΛΘ και Περιφερειακοί Λιμένες: MORGAN STANLEY, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

9. ΔΕΗ: ALPHA BANK, BANK OF AMERICA MERRILL LYNCH, CREDIT SUISSE SECURITIES (EUROPE) LIMITED, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

10. ΕΛΤΑ: LAZARD FRERES SAS, PRICEWATERHOUSECOOPERS BUSINESS SOLUTIONS.

11. ΜΙΚΡΟΙ ΛΙΜΕΝΕΣ & ΜΑΡΙΝΕΣ: INVESTMENT BANK OF GREECE, κοινοπραξία των εταιριών MARITIME & TRANSPORT BUSINESS SOLUTIONS, KLC δικηγορική εταιρεία και Ρογκάν και Συνεργάτες.

12. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΡΟΜΙΑ: EUROBANK EFG EQUITIES AEΠΕΥ και CITIGROUP GLOBAL MARKETSLIMITED

13. ΟΔΙΕ: Νομικός σύμβουλος Ρυλλεράκης και συνεργάτες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε