Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αποξήλωση πινακίδων στην Λεωφόρο Συγγρού

Αποξήλωση πινακίδων στην Λεωφόρο Συγγρού

Δεκάδες παράνομες πινακίδες που ήταν τοποθετημένες κατά μήκος της Λεωφόρου Συγγρού, αποξηλώθηκαν από συνεργεία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της εκστρατείας που έχει εξαγγείλει το υπουργείο ΥΜΔ, σε μια προσπάθεια να μπει μια τάξη στην αταξία που επικρατεί σε βασικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας και να απομακρυνθούν οι παράνομες, αλλά και πολλές φορές επικίνδυνες, πινακίδες.

Στη σημερινή εκστρατεία αποξηλώθηκαν 170 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, ενώ όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αφαίρεσης των πινακίδων και από τη Λ. Συγγρού, ο αριθμός των παράνομων πινακίδων που θα έχει αποξηλωθεί από τις 26 Απριλίου 2010 -όπου ξεκίνησε η υλοποίηση της απόφασης με εκκίνηση από την Λεωφόρο Κηφησίας-, θα φτάσει στις 500 συνολικά. 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποξήλωσης των παράνομων πινακίδων επί της Λ. Συγγρού, τα συνεργεία θα ξεκινήσουν την αποξήλωση πινακίδων στη Λ. Μαραθώνος και σε όλη την Μαραθώνια διαδρομή.

Ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης που ήταν παρών στη σημερινή διαδικασία, έκανε λόγο για “τριτοκοσμική εικόνα” που δημιουργούν οι παράνομες πινακίδες, οι οποίες, όπως είπε, εκτός από το μείζον θέμα της οδικής ασφάλειας δημιουργεί και θέμα αισθητικής στους δρόμους της πόλης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε