Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Απολογείται τη Δευτέρα η 22χρονη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε θα απολογηθεί τη Δευτέρα.

Μετά τη σύλληψη της 22χρονης ύποπτης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, η Αντιτρομοκρατική έχει στρέψει τις έρευνές της για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του βομβιστή της οργάνωσης.

Το όνομά του βρίσκεται μέσα στα 5 νέα εντάλματα που εκδόθηκαν πριν απο 3 ημέρες. Πρόκειται για 24χρονο φοιτητή και θεωρείται ο μοναδικός από αυτούς που δεν εχουν συλληφθεί, που έχει την τεχνογνωσία να κατασκευάζει εκρηκτικούς μηχανισμούς σαν αυτούς που χρησιμοποιεί η οργάνωση.

Αποτύπωμά του έχει εντοπιστεί σε βόμβα μέσα στη “γιάφκα” της οργάνωσης στο Χαλάνδρι, όπως και σε εμπρηστικό μηχανισμό που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση στο παρελθόν.

Η Αντιτρομοκρατική την συνέλαβε με βάση ένταλμα, που είχε εκδοθεί πριν απο μερικές ημέρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, αποτυπώματα της 22χρονης την συνδέουν με το διαμέρισμα στο Χαλάνδρι που κατά την Αστυνομία αποτελούσε “γιάφκα” της οργάνωσης. 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών κατά συρροή και έκρηξης από κοινού. Η ίδια τις αρνείται.

Οι άλλοι δύο άνδρες που βρίσκονταν μαζί της την ώρα της σύλληψης, προσήχθησαν κι αυτοί για να εξεταστούν από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχοποιητικά και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο πατέρας της 22χρονης φοιτήτριας του Χημικού στο ΕΜΠ είναι τοπογράφος και η μητέρα της εκπαιδευτικός. Η νεαρή κοπέλα είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2007 για επεισόδια και κάθε 15ήμερο δήλωνε παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από την έκρηξη στο σπίτι του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη.Δείτε το σχετικό άρθρο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε