Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Απολογήθηκε ο αρχηγός των νονών “Τσάκι Τσαν” από το Καματερό – Η τραγουδίστρια ήθελε πίσω τα λεφτά και τα ρολόγια

Απολογήθηκε ο αρχηγός των νονών “Τσάκι Τσαν” από το Καματερό – Η τραγουδίστρια ήθελε πίσω τα λεφτά και τα ρολόγια

– Πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ οι εισπράξεις του μήνα!
– Ο διάλογος της τραγουδίστριας με “νονό” για να πάρει πίσω 250.000 ευρώ από τον πρώην της
– Κρατούμενοι με Nova και λάπτοπ στο κελί που σωφρονιστικοί τους σέρβιραν αστακομακαρονάδες!

Στο γραφείο του ανακριτή οδηγήθηκε ο 45χρονος αρχηγός της 4ης ομάδας των “νονών” της νύχτας με το ψευδώνυμο “Τσάκι Τσαν”από το Καματέρο καθώς και ο 50χρονος υπαρχηγός της ομάδας από το Ίλιον. Άλλοι τέσσερις της ίδιας ομάδας που είχαν “δράση” στις δυτικές και νότιες περιοχές της Αττικής, αναμένονται για απολογία.

Στο ανακριτικό γραφείο θα οδηγηθούν και τρεις από τη δεύτερη ομάδα σε περιφερειακό ρόλο καθώς και Ιρανός που είχε το ρόλο “εισπράκτορα” και είχε υπο την “επίβλεψή” του μαγαζιά στο Χαϊδάρι.

Η τραγουδίστρια ζητά βοήθεια κατά του πρώην

Σημεία και τέρατα έρχονται στο μεταξύ, στο φως αφού άρχισε να ξηλώνεται το κουβάρι των νονών της νύχτας που είχε πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα με τα νήματα να κινούνται από τις φυλακές.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι τηλεφωνικοί διάλογοι που “άκουσε” η ΕΛ.ΑΣ. αλλά και οι καταγγελίες επιχειρηματιών που σε περιόδους κρίσης είχαν να πληρώνουν και τους μπράβους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους οι εισπράξεις του κυκλώματος μηνιαίως ήταν τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ευρώ. Μεταξύ των διαλόγων – σύμφωνα με το ρεπορτάζ – βρίσκεται και αυτός που αφορά γνωστή τραγουδίστρια, η οποία φαίνεται να προσεγγίζει φυλακισμένο για να μπορέσει να πάρει πίσω χρήματα που είχε δανείσει σε πρώην σύντροφό της.

Η αξία των επιταγών που είχε δώσει στον πρώην σύντροφό της ανερχόταν στα 500.000 ευρώ όπως προκυπτει και τα μισά θα τα έπαιρνε η ίδια ενώ τα άλλα μισά θα πήγαιναν σε εκείνους που θα κατάφερναν να πάρουν τα λεφτά.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο διάλογος που φέρνει στο φως το Έθνος:

Τραγουδίστρία: Θέλω τα λεφτά ε;
Νονός: Ναι πόσα είναι να πάρουμε από εκεί;
Τρ.: Όλες τις επιταγές
Ν.: Το θυμάσαι το νούμερο πόσο είναι περίπου;
Τρ: Το νούμερο ήταν μισό (σ.σ. εκ. ευρώ). Εμείς θέλουμε τα 250.
Ν: Θα το κανονίσω εγώ, θα πάω εγώ από εκεί
Τρ: Τα 250 τα παίρνουμε όμως φίλε
Ν: Εννοείται
Τρ: Άκου, μισό, συν ένα rolex και συν ένα cartier με μπριγιάν.
Ν: Αυτά τα έχει ο … το καθήκι;
Τρ: Ε ναι, δεν ξέρω, να κόψει τον κ… που τα έχει δώσει δε με ενδιαφέρει. Αλλιώς να μας αγοράσει καινούρια.
Ν: Όχι τι καινούρια θα μας φέρει ό,τι έχει πάρει πίσω Θα το κανονίσω εγώ.

Από τους διαλόγους και τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν βγαίνει τι απέγινε με την υπόθεση αυτή, σύμφωνα με το Έθνος.

Με άκρες στην αστυνομία

Εκρήξεις, ναρκωτικά, εκβιασμοί, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εμπόριο γυναικών κ.α. συνέβαιναν επί πολλά έτη και αυτό δεν θα ήταν δυνατό αν δεν υπήρχαν “πλάτες” μέσα από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Έθνους, στην υπόθεση εμπλέκονται 13 ένστολοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είτε ως εισπράκτορες, είτε ως πληροφοριοδότες, είτε ότι έκαναν τα “στραβά μάτια” ακόμη και για υποθέσεις ληστειών και αρχαιοκαπηλίας.

Χαρακτηριστική η περίπτωση υποστρατήγου εν αποστρατεία της αστυνομίας, οποίος κατηγορείται ότι μαζί με μέλη του κυκλώματος ετοίμαζαν μεγάλη απάτη σε βάρος τςης Τράπεζας της Ελλάδας, σε συνεργασία μάλιστα και με υπαλλήλους. Σκόπευαν να ανταλλάξουν πλαστά χαρτονομίσματα “αξίας” 1.500.000 ευρώ με γνήσια, αφού προηγουμένως είχαν προβεί σε δοκιμαστικές ενέργειες εισαγωγές πλαστών χαρτονομισμάτων από τα μηχανήματα της τράπεζας.

Η επιχείρηση δεν προχώρησε καθώς συνελήφθη αρχηγός για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων από τη Βουλγαρία. Η ίδια ομάδα ήταν που είχε οργανώσει ληστεία τράπεζας στην Αλόννησο με λεία 1 εκ. ευρώ.

Με δάνεια προστασία σε δύο συμμορίες

Ένας από αυτούς που έφτασαν στην αστυνομία για να καταγγείλλουν – καταγγελίες από τις οποίες ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης – ήταν γλαφυρός.

Ο καταστηματάρχης δήλωσε ότι από το 2007 και μετά – λόγω της δολοφονίας δύο στελεχών της σπείρας νονών – βρέθηκε να του παρέχουν προστασία δύο ομάδες. Έρχονταν “φουσκωτοί” από τις δύο συμμορίες και έπαιρναν τις εισπράξεις ειδοποιώντας πως από εδώ και εμπρος θα αναλάμβαναν εκείνοι.

Ο καταστηματάρχης βρέθηκε να πληρώνει με τα δάνεια για την επιχείρηση δύο συμμορίες, πράγμα που τον οδήγησε στην απελπισία και στην… καταγγελία. Πριν το τηλέφωνο στην Ασφάλεια είχε στείλει στις αρχές και τρεις επιστολές.

Nova και αστακομακαρονάδες στη φυλακή!

Από τις συνομιλίες προκύπτουν ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ζωή “σημαντικών” κρατουμένων στις φυλακές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος. Όπως προκύπτει συγκεκριμένος κακοποιός που είχε κατηγορηθεί για την απαγωγή Παναγόπουλου, είχε στο κελί Nova, laptop με σύνδεση στο Ίντερνετ, δορυφορική τηλεόραση και κινητά. Με σύγχρονα μέσα επικοινωνίας κανόνιζε και δουλειές πίσω από τα σίδερα.

Για να του φέρουν τα κινητά στη φυλακή πλήρωσε 3.000 ευρώ σε σωφρονιστικό υπάλληλο. Υπάλληλοι της φυλακής με το αζημίωτο του προμήθευαν επίσης… αστακομακαρονάδες, γαρίδες και εδέσματα από σεφ της περιοχής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε