Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Απολύσεις στο Δημόσιο: Δεν τίθεται θέμα λέει ο Στουρνάρας

Απολύσεις στο Δημόσιο: Δεν τίθεται θέμα λέει ο Στουρνάρας

Μπορεί ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση να ζητούν «αίμα» δημοσίων υπαλλήλων και απολύσεις, αλλά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας διεμήνυσε πως τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Και αυτό λίγες μέρες πριν τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας.

«Δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη σύσκεψη του κυβερνητικού συμβουλίου Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούν και «παίζουν» στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μετά τις… απειλές της τρόικας.

Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εγκρίθηκαν οι εκθέσεις αξιολόγησης έξι υπουργείων, που προβλέπουν αλλαγές στις δομές και τη λειτουργία τους, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων.

Σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, εγκρίθηκαν οι αλλαγές στα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Τουρισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, καθώς και στην πρώην Γενική Γραμματεία Τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, τώρα θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της υλοποίησης όλων αυτών που προβλέπονται, με σαφή περιγραφή των θέσεων και των αρμοδιοτήτων, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα μέσα στον επόμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Κουβέλης: Δογματικές εμμονές σε απολύσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου

Τηλεφώνημα Στουρνάρα στις Βρυξέλλες – Ζήτησε εξηγήσεις για τα περί απολύσεων στο Δημόσιο – Ποιός είναι ο αξιωματούχος που προκάλεσε συναγερμό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε