Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Απολύσεις στο Δημόσιο: Δικαιώθηκαν υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Απολύσεις στο Δημόσιο: Δικαιώθηκαν υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατάθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ξάνθης και αφορούσε τη διαθεσιμότητα στην οποία τέθηκαν συνολικά 14 υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης από τον Οκτώβριο του 2012.

Να σημειωθεί ότι, στις 5 Νοεμβρίου 2012, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, ύστερα από αίτηση που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ξάνθης, εξέδωσε προσωρινή διαταγή εκτέλεσης των ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία αναστελλόταν προσωρινά η διαθεσιμότητα των παραπάνω 14 εργαζομένων.

Με τη νέα του απόφαση, το δικαστήριο υποχρεώνει τον Δήμο Ξάνθης να διατηρήσει τους υπαλλήλους στις θέσεις που κατείχαν με τον μισθό που είχαν μέχρι την ημέρα που επρόκειτο να τεθούν σε διαθεσιμότητα, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα η Ενιαία Αρχή Πληρωμών καταβάλει μόνο το 70% του μισθού τους.

Η δικαστική αυτή απόφαση ερμηνεύεται από τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ξάνθης ως ένας καλός οιωνός για την εκδίκαση της υπόθεσης της κύριας αγωγής που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι σε μια προσπάθεια αναστολής του μέτρου της διαθεσιμότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημόσιο: έρχονται 11.000 απολύσεις υπαλλήλων άμεσα

Ποινή φυλάκισης ακόμη και 5 χρόνια για τους επίορκους του Δημοσίου

Σαμαράς σε Μανιτάκη: Διώξε επίορκους και κοπανατζήδες – Φεύγουν 25.000 υπάλληλοι από το Δημόσιo

Δείχνουν την έξοδο από το Δημόσιο σε επίορκους, λουφαδόρους και “μαϊμού” πτυχιούχους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε