Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Απολύσεις στο Δημόσιο με κατάργηση των θέσεων

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ένα, ένα “κουμπώνουν” τα μέτρα που οδηγούν σε άμεσες απολύσεις (όχι εφεδρεία) μονίμων υπαλλήλων του Δημοσίου.

Από τη μια ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αναφέρει τις δημόσιες επιχειρήσεις και από την άλλη ο Δ. Ρέππας που ζητάει μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων του Δημοσίου.

Ο κ. Πάγκαλος ρωτήθηκε αν θα υπάρξει κατάργηση 100.000 θέσεων εργασίας και απάντησε “πιθανότερο είναι 70.000, όχι στη δημόσια διοίκηση, αλλά στις δημόσιες επιχειρήσεις” (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ)

Εδώ ας θυμηθούμε το μακρύ κατάλογο προς εφεδρεία 200.000 υπαλλήλων των ΔΕΚΟ αλλά και των υπαλλήλων των δημοτικών επιχειρήσεων, περί τις 16.000 υπολογίζεται ο αριθμός.

Ταυτόχρονα το 30% των οργανικών μονάδων που λέει ο κ. Ρέππας αντιστοιχεί σε ίδιο ποσοστό υπαλλήλων αφού είναι σαφές από το Δίκαιο πως η κατάργηση ενός οργανισμού σημαίνει κατάργηση της θέσης και έτσι δεν υπάρχει το συνταγματικό κόλλημα που προβλέπει μονιμότητα.(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ)

Παράλληλα το υπάρχον Δίκαιο προβλέπει ότι ακόμη κι αν δεν καταργηθεί ένας οργανισμός απλά αλλάξει ή αλλάξει μια διεύθυνση ή γίνουν μειώσεις στις οργανικές θέσεις, αυτομάτως προκύπτει πλεονάζον προσωπικό.

Θυμηθείτε απλά το γεγονός ότι ο Καλλικράτης επέφερε συνενώσεις που ανοίγουν το δρόμο για συγχωνεύσεις υπηρεσιών και επιχειρήσεων.

Ως τώρα όταν ακολουθούνταν μια από τις παραπάνω διαδικασίες δεν υπήρχε καμία απόλυση καθώς υπήρχαν απανωτές διατάξεις για δημιουργία προσωποπαγών θέσεων. Οι προσωποπαγείς θέσεις όμως πλέον αποτελούν παρελθόν.

Διαβάστε επίσης:
70.000 απολύσεις “βλέπει” ο Θ. Πάγκαλος

Επιστολή Ρέππα σε όλους τους υπουργούς – “Μειώστε κατά 30% το προσωπικό σας ΤΩΡΑ”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε