Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Απολύσεις στο Δημόσιο μέσω Γιαννίτση – Διαφωνεί ο Ρέππας

Δύο υπουργοί της ίδια κυβέρνησης έχουν αντίθετες απόψεις και προβλέψεις για το αν θα γίνουν τελικά απολύσεις στο Δημόσιο.

Το μεσημέρι ο Δημήτρης Ρέππας τάχθηκε κατά των απολύσεων δηλώνοντας κατηγορηματικά οτι «είμαστε απέναντι στο μέτωπο των απολύσεων, είμαστε, όμως, υπέρμαχοι του εξορθολογισμού του δημοσίου» .

Διαβάστε την είδηση για τις δηλώσεις του κ. Ρέππα

Το βράδυ της Δευτέρας όμως ο υπουργός εσωτερικών και στενός συνεργάτης του Λουκά Παπαδήμου μιλώντας σε εκπομπή της ΝΕΤ έθεσε για πρώτη φορά θέμα απολύσεων 20-30.000 υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα.

«Δεν είμαι κανένας που αρέσκεται να μιλάει για απολύσεις. Το θέμα  όμως είναι αν, ξεπερνώντας το συναισθηματικό στοιχείο όταν μιλάμε για απολύσεις, θα πονέσουν 10-20- 30.000 άνθρωποι και οι οικογένειές του και αν θα βρω τρόπο να τους στηρίξω στη διαδικασία αυτή ή αν οι επιπτώσεις θα είναι για πολύ μεγαλύτερο αριθμό. Για 100.000, για 200.000, για 500.000 ανθρώπους. Αυτό είναι ένα δίλλημα το οποία είναι εξαιρετικά σκληρό.Η θέση μου είναι ότι όσο κανείς μπορεί αν αποφύγει τις απολύσεις να το κάνει. Αλλά αν πρόκειται με το να μην το κάνει να βυθίζεται η  χώρα, να βυθίζονται οι μισθοί, οι συντάξεις, η ανταγωνιστικότητα, όλα να βυθίζονται και να τελματώνονται, εκεί νομίζω θα βρεθούμε κάποια στιγμή στην ανάγκη να αντιμετωπίσουμε με πιο καθαρούς όρους αυτό το δίλημμα». είπε ο κ. Γιαννίτσης.

Το μεσημέρι της Τρίτης σε κοινή συνέντευξη τύπου των δύο υπουργών ο κ. Γιαννίτσης δεν έκανε λόγο για απολύσεις αλλά είπε πως να  μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατα 150.000 μέχρι το 2015 μέσω συνταξιοδότησης και εφεδρείας, είναι πολύ δύσκολο.

Διαβάστε

Απολύσεις χωρίς εφεδρεία – Η αποτυχία των υπουργών στέλνει χιλιάδες στην ανεργία – Νέο μνημόνιο εφεδρείας για όσους είναι 50 ετών

Μπάχαλο με την εφεδρεία – Συναγερμός στο υπ. Εσωτερικών! Ρέππας προς υπουργούς: “Ασχοληθείτε προσωπικά με το θέμα!” 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε