Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Απολύσεις στο Δημόσιο: Στείλτε λίστες με ονόματα έως τις 25/11!

Απολύσεις στο Δημόσιο: Στείλτε λίστες με ονόματα έως τις 25/11!

– Η τρόικα έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα και πρέπει να δει “αίμα”
– Ποιοί θα δούν την πόρτα της εξόδου από την 01/01/2012
– Η εγκύκλιος έφτασε το πρωί σε όλες τις υπηρεσίες και είναι η εφαρμοστική
– ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT.GR

Τα ψέμματα τελείωσαν! Το πρωί έφτασε σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, τους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ η εγκύκλιος εφαρμογής του νόμου και ζητείται έως τις 25 Νοεμβρίου να είναι έτοιμοι οι κατάλογοι του προσωπικού που μπαίνει σε καθεστώς εφεδρείας.

Στην εγκύκλιο αναφέρονται αναλυτικά οι φορείς που εξαιρούνται ενώ την πόρτα της εξόδου θα δουν όλοι όσοι θα μπουν σε αυτό το καθεστώς από την 01/01/2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Όσοι θα μπούν σε αυτό το καθεστώς:

–  Θα συνεχίσουν να λαμβάνουν για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών, και εφόσον προβλέπεται από ειδικότερες διατάξεις μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες, από την ένταξή του στο καθεστώς αυτό, αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού που λάμβαναν κατά το χρόνο εισόδου τους στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

– Για το ανωτέρω προσωπικό καταβάλλονται από τον φορέα προέλευσης, οι εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένου που αναλογούν για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη, υπολογιζόμενες επί
των τακτικών αποδοχών που ελάμβανε ο εργαζόμενος κατά το χρόνο ένταξής του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας κατά τον ίδιο χρόνο.

– Αν ο φορέας προέλευσης έχει καταργηθεί, οι ως άνω εισφορές καθώς και η τυχόν οφειλόμενη αποζημίωση λόγω απόλυσης καταβάλλονται από τον Ο.Α.Ε.Δ.

– Η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης για κάθε έννομη συνέπεια και οι αποδοχές που καταβάλλονται στο προσωπικό που εντάσσεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, συμψηφίζονται με την αποζημίωση λόγω απόλυσης που τυχόν οφείλεται κατά τη λήξη του χρόνου της εργασιακής εφεδρείας.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημόσιο: πρώτος μισθός στα 780 ευρώ – Ολόκληρη η εγκύκλιος

Από 7% εως 55% μειώνονται οι μισθοί στο Δημόσιο – Τι λεφτά θα πάρετε την 1η Δεκεμβρίου

Ερχονται εφεδρείες και απολύσεις στα νοσοκομεία

Έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο ως το τέλος του χρόνου
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε