Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Αποθεώνει την Ελλάδα το Australian Gourmet Traveller

Η Αθήνα δεν είναι μόνο μια πανάρχαια πόλη. Είναι συγχρόνως και μια σύγχρονη μεγαλούπολη με ψυχή!

Αυτό υποστηρίζει ο πολυβραβευμένος και διάσημος Ελληνοαυστραλός σεφ, Γιώργος Καλομπάρης, σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό περιοδικό Australian Gourmet Traveller, το τελευταίο τεύχος του οποίου είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα, στις ομορφιές της, την κουζίνα της και τα προϊόντα της.

Το περιοδικό φιλοξενεί και διάσημους Αυστραλούς, ελληνικής καταγωγής, για να ”συστήσουν” στους αναγνώστες του, που να πάνε, τι να δουν και τι να φάνε στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Καλομπάρης, ο άνθρωπος που έκανε μόδα την ελληνική κουζίνα στην Αυστραλία, λέει πως επισκέπτεται δύο φορές τον χρόνο την ελληνική πρωτεύουσα γιατί τον εμπνέει και τον αναζωογονεί.

”Επιστρέφοντας στην Αυστραλία φέρνω μαζί μου ενθουσιασμό και νέες ιδέες και αυτό με βοηθά στην δουλειά μου” λέει. ”Η Αθήνα”, συνεχίζει, ”έχει καρδιά και ψυχή αλλά πρέπει να ψάξεις. Να μην σταθείς στην επιφάνεια και στις πρώτες εντυπώσεις”.

Μάλιστα πιστεύει ότι η κρίση έκανε τους Έλληνες, τουλάχιστον στο χώρο του φαγητού πιο δημιουργικούς και ανταγωνιστικούς.

”Τα προϊόντά μας και η κουζίνα μας είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Πρέπει να τα αναδείξουμε και να τα προωθήσουμε. Πρέπει να μην εφησυχάζουμε και έτσι μόνο θα ξεπεραστεί και η κρίση” λέει.

Ολόκληρο το περιοδικό είναι ένας ύμνος για την Ελλάδα

Ένας άλλος διάσημος Ελληνοαυστραλός, ο γκουρού των καλλυντικών, Ναπολέων Περδής, με έδρα το Χόλιγουντ και με καταστήματα σε όλο τον κόσμο λέει πως πάει κάθε χρόνο στην Ελλάδα με την οικογένειά του ”για να ξεκουραστεί και να εμπνευστεί” και, επίσης, συστήνει στους Αυστραλούς, ποια μέρη να επισκεφθούν.

Ο Περδής προτιμά τη Μονεμβασιά, τα Κύθηρα και τους Παξούς. Του αρέσει όμως και η Αθήνα. Αν και μένει στο Μπέβερλι Χιλς δηλώνει πως πηγαίνει πάντα στο Γκάζι που είναι ”σαφώς όσο καλό και το δυτικό Χόλιγουντ”.

Το Australian Gourmet Traveller δημοσιεύει δεκάδες συνταγές ελληνικών νοστιμιών, μερικές από γνωστούς Έλληνες σεφ όπως η Τες Μάλος, ο Γιώργος Παπαγγέλλου και ο Γιάννης Ρεράκης αλλά και ταξιδιωτικά ρεπορτάζ σε ελληνικούς προορισμούς γραμμένα επίσης από γνωστός Ελληνοαυστραλός όπως η αναφορά στο Καστελόριζο από το Νίκο Πάπα, συνεργάτη του διάσημου ηθοποιού Ράσελ Κρόου.

Παράλληλα για την Ελλάδα και πως επηρεάζει την τέχνη τους μιλούν ο ηθοποιός Λεξ Μαρίνος και ο σκηνοθέτης Αντώνης Μάρας ενώ γίνεται και παρουσίαση ελληνικών προϊόντων (ελαιόλαδου, κρασιών, τυριών κ.α.)

Για τις ελληνικές ομορφιές και νοστιμιές μιλούν όμως και διακεκριμένοι Αυστραλοί του είδους τους.

Όλοι καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: Η Ελλάδα έχει ανυπέρβλητο πλούτο: Ιστορία, αρχαιότητες, πολιτισμό, παράδοση, φυσική ομορφιά, άριστο κλίμα, εκπληκτικά προϊόντα. Χρειάζεται όμως και αλλαγή νοοτροπίας, όπως τονίζουν, για να ξεπεραστεί η κρίση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε