Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποζημιώσεις ζητάει η Βουλγαρία για τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών

ΦΩΤΟ EYROKINISSI
ΦΩΤΟ EYROKINISSI

Σε 3 εκατ. ευρώ ημερησίως εκτίμησε τις ζημιές από τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας.

Από το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ο υπουργός Μεταφορών, Αλεξάνταρ Τσβέτκοφ ανακοίνωσε ότι η χώρα του υφίσταται ζημιές ύψους 3 εκατ. ευρώ ημερησίως από τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι και ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων, Μίροσλαβ Ναϊντένοφ είπε ότι δημιουργήθηκε ειδική ομάδα εργασίας που θα κάνει μία αποτίμηση των ζημιών για τη Βουλγαρία, από την έναρξη των κινητοποιήσεων των Ελλήνων αγροτών, στις 18 Ιανουαρίου, ενώ υπάρχει και τηλεφωνική γραμμή που οι επιχειρηματίες μπορούν να αναφέρουν τις ζημιές που έχουν υποστεί.

“Το αρχικό ποσό των 10 εκατ. ευρώ που ζήτησε ως αποζημίωση από το ελληνικό κράτος)ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, έχει ως βάση την υπόθεση ότι, το κλείσιμο των συνόρων θα διαρκέσει αρκετές ημέρες”, είπε ο Βούλγαρος υπουργός Γεωργίας.
 
Επιπλέον, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, το θέμα να φτάσει στα δικαστήρια και η χώρα του να αναζητήσει τρόπους για την λήψη των αποζημιώσεων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε