Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αποζημίωση 270.000 ευρώ σε θύμα τροχαίου λόγω παραλείψεων του ΕΚΑΒ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Σίγουρα τα χρήματα δεν πρόκειται να φέρουν στην ζωή των άτυχο 18χρονο όμως είναι μια δικαίωση των συγγενών του που ελπίζουν ότι δεν θα συμβεί παρόμοιο περιστατικό σε άλλους συμπολίτες μας.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή αγωγή συγγενών 18χρονου, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε τροχαίο στη Λεωφόρο Κηφισίας και τους επιδίκασε αποζημίωση 270.000 ευρώ, λόγω παραλείψεων οργάνων του ΕΚΑΒ.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα περιγράφουν στην αγωγή τους οι συγγενείς του 18χρονου, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθυστέρησε να φτάσει στο σημείο του τροχαίου 55 λεπτά ενώ δεν εστάλη κινητή ιατρική μονάδα. Μάλιστα, επικαλέστηκαν ιατρικές γνωματεύσεις οι οποίες επέκριναν την καθυστέρηση 55 λεπτών για τη διακομιδή του 18χρονου στο νοσοκομείο και, κυρίως, την έλλειψη ιατρικής βοηθείας, γιατί δεν είχαν θιγεί άλλα ζωτικά όργανα του νεαρού πλην των πνευμόνων και το περιστατικό μπορούσε να αντιμετωπιστεί από γιατρό με διασωλήνωση τραχείας και αναπνευστήρα, οπότε και θα γλίτωνε τον θάνατο.
 
Τελικά, το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή, έκρινε ότι υπήρξαν παραλείψεις οργάνων του ΕΚΑΒ λόγω τόσο της αδικαιολόγητης καθυστέρησης όσο και της μη αποστολής ιατρικής κινητής μονάδας και επιδίκασε συνολικά στους συγγενείς 270.000 ευρώ, συνυπολογίζοντας και ένα βαθμό συνυπαιτιότητας του θύματος, γιατί δεν είχε ρυθμίσει την ταχύτητα του οχήματός του (70 χλμ.) σε χαμηλότερο όριο λόγω της βροχής και της ολισθηρότητας.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε