Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αποζημίωση μαμούθ σε Ελληνίδα δημοσιογράφο από γερμανικό νοσοκομείο

Αποζημίωση μαμούθ σε Ελληνίδα δημοσιογράφο από γερμανικό νοσοκομείο

Μια επέμβαση ρουτίνας εξελίχθηκε σε τραγωδία αφού οι επιπλοκές ήταν τέτοιες που της προκάλεσαν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, την καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι ενώ προξένησαν και τεραστία ζημιά στην προσωπική της ζωή.

Από το 2004 η Ελληνίδα δημοσιογράφος Πασχαλινή Ν. ζει έναν απίστευτο Γολγοθά, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Έδωσε μάχη για δικαίωση με αντίπαλο το γερμανικό νοσοκομείο όπου έγινε η επέμβαση της και νίκησε, υποχρεώνοντας ακόμη και την εφημερίδα Bild να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της.

Η 40χρονη σήμερα Πασχαλινή κέρδισε το δικαστήριο από το γερμανικό νοσοκομείο που καλείται πλέον να της δώσει αποζημίωση – μαμούθ για το ιατρικό λάθος που άλλαξε δραματικά όλη της τη ζωή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εσπρέσσο”, που επικαλείται την γερμανική εφημερίδα Bild, το 2004η Πασχαλινή από την Αθήνα, η οποία είχε σπουδάσει στη Γερμανία και ήταν ανταποκρίτρια ξένου τύπου, αποφάσισε να επισκεφθεί το γερμανικό νοσοκομείο “Marienkrankenhaus” της πόλης Χέρνε για να αφαιρέσει έναν καλοήθη όζο από τον θυρεοειδή αδένα της. Μια επέμβαση ρουτίνας όμως που θα τίναζε τη ζωή και την καριέρα της στον αέρα.

Μετά την επέμβαση η άτυχη δημοσιογράφος παρουσίασε αιμορραγία και συμπτώματα έντονης δύσπνοιας. Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπως αποδείχθηκε από την απόφαση του δικαστηρίου άργησαν να αντιδράσουν στη μετεγχειρητική περιπέτεια της Πασχαλινής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο της γυναίκας με συνέπεια να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Η μη παροχή οξυγόνου σύμφωνα πάντα με την Bild κράτησε αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να προκληθεί μη αναστρέψιμη βλάβη στον εγκέφαλο της.

Η άτυχη ελληνίδα έμεινε σε κώμα για τέσσερις ολόκληρους μήνες. Όταν κατάφερε να ξυπνήσει δεν μπορούσε να περπατήσει και καθηλώθηκε από τότε σε αναπηρικό καροτσάκι. Εκτός όμως από την υγεία της, η Πασχαλινή Ν. έχασε και την προσωπική της ευτυχία αφού ο τότε αρραβωνιαστικός της με τον οποίο μάλιστα σχεδίαζε σύντομα να παντρευτεί την εγκατέλειψε μετά το σύμβαν.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η 40χρονη Πασχαλινή θα πάρει εφάπαξ 400.000 ευρώ ενώ θα της δίνεται και μηνιαία σύνταξη της τάξης των 15.900 ευρώ για το υπόλοιπο της ζωής της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε