Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποζημίωση σε οδηγό που έπεσε σε λακούβα

Αποζημίωση σε οδηγό που έπεσε σε λακούβα
Στη “μάχη” κρατικής ανεπάρκειας – πολιτών νικά συνήθως η πρώτη, ωστόσο αρκετοί πολίτες διεκδίκησαν και έλαβαν αποζημιώσεις στο δικαστήριο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής,ο οδηγός του δικύκλου έπεσε σε λακούβα 20 εκατοστών και με 50 εκ. διάμετρο σε λεωφόρο. Η λακούβα δεν ήταν ορατή εξαιτίας της ανηφορικής κλίσης του οδοστρώματος αλλά και του ελλιπούς φωτισμού – σήμανση δεν υπήρχε. Ο πολίτης υπέστη κάταγμα στο πέλμα και την κνήμη και το πόδι του μπήκε στο γύψο. Από το ατύχημα του προκλήθηκε αναπηρία κατά 50% και του απονεμήθηκε κύρια και επικουρική σύνταξη.
 
Το δικαστήριο δέχτηκε ότι η συγκεκριμένη λεωφόρος ειναι επαρχιακή οδός με ευθύνη συντήρησης από τη νομαρχία και διέταξε εκείνη να αποκαταστήσει τις ζημιές του παθόντος που δεν καλύφθηκαν από το ΙΚΑ. Η νομαρχία υποχρέωθηκε να του καταβάλει και αποζημίωση για ηθική βλάβη.
 
Σε μία άλλη περίπτωση, σε εργαζόμενη δημοσίου νοσοκομείου που τραυματίστηκε σοβαρά όταν το ασανσέρ του κτιρίου έπεσε, επιδικάστηκε αποζημίωση 50.000 ευρώ. 

Για την εργασία της μέσα στο νοσοκομείο η γυναίκα έπρεπε να χρησιμοποιεί τον ανελκυστήρα συχνά.Ωστόσο, λόγω κακής συντήρησης με ευθύνη και του τεχνικού και του νοσοκομείου όπως έκρινε το δικαστήριο, το ασανσέρ έπεσε προσκρούωντας στο πάτωμα του τρίτου και τελευταίου υπογείου του κτιρίου. 

Η γυναίκα υπέστη μόνιμη σωματική βλάβη (μετατραυματικό βαρύ αυχενικό σύνδρομο, ιλίγγους και αστάθεια – ποσοστό αναπηρίας 76%). Το δικαστήριο της επιδίκασε 50.000 ως αποζημίωση καθώς η γυναίκα δεν μπορούσε πλέον να δραστηριοποιείται επαγγελματικά και το ατύχημα επηρέασε ανεπανόρθωτα την ποιότητα της ζωής της.

Διαβάστε επίσης: 

ΘΕΜΑ NEWSIT: Πέσατε σε λακούβα; – Δείτε πώς θα αποζημιωθείτε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε