Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Αραχνιάζουν” τα περισσότερα ακίνητα του δημοσίου ενώ πληρώνουμε 200 εκατ. ευρώ για τα νοίκια του

Η αποθέωση του παραλογισμού είναι πως πληρώνουμε ακόμη εξωφρενικά ποσά σε ενοίκια για στέγαση υπηρεσιών που έχουν καταργηθεί!
 

Διαβάστε με ποιό τρόπο κάποιοι διαφεντεύουν τα δημόσια ”οικονομικά” της χώρας μας ενώ δεν είναι ικανοί να φέρουν τα ρέστα από το περίπτερο.Σύμφωνα με τον προυπολογισμό του 2010 πληρώσαμε όλοι οι φορολογούμενοι, ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 186 εκατομμύρια ευρώ για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών, ακόμα και των κατηργημένων, ενώ την ίδια ώρα το 20% των ακινήτων μόνο της ΚΕΔ βρίσκονται σε αχρηστία.Λεπτομέρεια νούμερο ένα, τα ακίνητα της ΚΕΔ που ”κάθονται” αποτιμώνται στα 50 εκατομμύρια ευρώ.Λεπτομέρεια νούμερο δύο, είναι ότι τα ποσά που πληρώνουμε σε νοίκια δεν τα γνωρίζουμε επακριβώς διότι, σύμφωνα με το Capital, πολλές φορές ”κρύβονται” πίσω από μυστηριώδεις κωδικούς εξόδων του προυπολογισμού.
 
Μέσα στο 2011 η κυβέρνηση, όπως αποτυπώνεται στον προυπολογισμό, προσδοκά να πάρει από τα ακίνητα του δημοσίου ενοίκια συνολικού ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ όταν τα ακίνητα αυτά αξίζουν σχεδόν 2,5 δις ευρώ και με μία σοβαρότερη διαχείριση θα έπρεπε να αποδίδουν τουλάχιστον τα δεκαπλάσια!
 
Από τα στοιχεία του 2010 προκύπτει πως τα υψηλότερα ενοίκια πληρώνουμε για τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη που ξεπερνούν τα 35 εκατ. ευρώ, Οικονομικών που φτάνουν τα 22 εκατ. ευρώ και Δικαιοσύνης που αγγίζουν τα 10 εκατ.ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε