Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Άρειος Πάγος: Οι υποψήφιοι πρόεδροι

Άρειος Πάγος
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Από το πρωί στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η ακρόαση των υποψηφίων αρεοπαγιτών. Ο Άρειος Πάγος και οι υποψήφιοι πρόεδροι…

Η συνεδρίαση της ΔτΠ έχει ξεκινήσει από τις δέκα το πρωί με την ακρόαση των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Γιαννακόπουλου, κυρίας Ειρήνης Κιουρκτσόγλου-Πετρουλάκη, κ. Δημητρίου Κράνη και των αρεοπαγιτών κυρίας Μαρίας Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου, κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και κ. Βασιλείου Πέππα, κατόπιν της προεπιλογής τους από το Υπουργικό Συμβούλιο, για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Άρειος Πάγος: Τα επόμενηα βήματα

Αύριο και μεθαύριο η ΔτΠ θα συνεδριάσει προκειμένου να εκφράσει τη γνώμη της για την πλήρωση πέντε (5) θέσεων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, που επίσης κενώθηκαν την 30ή Ιουνίου 2017.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση των αρεοπαγιτών, Μαρίας Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, Αγγελικής Αλειφεροπούλου, Γεωργίου Κοντού, Ασπασίας Μαγιάκου, Βασιλείου Πέππα και Γεωργίου Λέκκα. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση των αρεοπαγιτών κυρίας Πηνελόπης Ζωντανού, κ. Αθανασίου Καγκάνη, κυρίας Μαρίας Χυτήρογλου, κυρίας Ειρήνης Καλού, κυρίας Αρτεμισίας Παναγιώτου, κυρίας Αλτάνας Κοκκοβού και κ. Δημητρίου Γεώργα.

Μετά την ακρόαση, η Διάσκεψη των Προέδρων θα εκφράσει τη γνώμη της, η οποία θα αποσταλεί στο υπουργικό συμβούλιο.

Την ερχόμενη εβδομάδα, η Διάσκεψη των Προέδρων θα προγραμματίσει την ακρόαση 8 Συμβούλων Επικρατείας υποψηφίων για την πλήρωση 2 θέσεων Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και 6 δικαστικών λειτουργών υποψηφίων για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Επιτρόπου της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Άρειος Πάγος

Συγκεκριμένα, για την πλήρωση των δύο θέσεων Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας θα προσέλθουν σε ακρόαση ο κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, ο κ. Παναγιώτης Ευστρατίου, η κυρία Ευαγγελία Νίκα, η κυρία Παναγιώτα Καρλή, η κυρία Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, ο κ. Διομήδης Κυριλλόπουλος, ο κ. Δημήτριος Μακρής και η κυρία Σοφία Βιτάλη.

Εξάλλου, για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Επιτρόπου της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα προσέλθουν σε ακρόαση ο κ. Ιωάννης Σαμαράς, η κυρία Σωτηρία Ντούνη, η κυρία Χρυσούλα Καραμαδούκη, η κυρία Άννα Λιγωμένου, η κυρία Μαρία Αθανασοπούλου και ο κ. Κωνσταντίνος Τόλης.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις