Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αρκαδία: Το ΚΤΕΛ σταματάει τις μεταφορές μαθητών!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έντονα προβληματισμένοι οι γονείς που πρέπει από τη μια στην άλλη, να βρουν τρόπο για να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο – Στα 6εκ.€ οι οφειλές στα ΚΤΕΛ…

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα ύστερα από την απόφαση του ΚΤΕΛ Αρκαδίας να αναστείλει την μεταφορά των μαθητών από αύριο το πρωί, λόγω του συσσωρευμένου χρέους που έχει δημιουργηθεί και προκαλεί πλέον λειτουργικά προβλήματα.

Το ΚΤΕΛ κοινοποίησε την απόφαση αυτή στα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και στους γονείς των μαθητών, και αναφέρει πως οφείλονται τα χρήματα της μεταφοράς των μαθητών, όχι μόνο για την φετινή χρονιά, αλλά και για όλο το περσινό σχολικό έτος.

Όπως εξηγεί η πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας Γεωργία Κυριακούλη, τα οφειλόμενα στο ΚΤΕΛ μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010 φτάνουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ και το ΚΤΕΛ, αν δεν πληρωθεί για κάποιους έστω μήνες τα δεδουλευμένα αδυνατεί να συνεχίσει. Ήδη για την μισθοδοσία του Φεβρουαρίου το ΚΤΕΛ έχει πάρει δάνειο ύψους πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, ενώ ο συνολικός δανεισμός του φτάνει τα 3,5 εκατ. ευρώ και δεν προτίθεται να πάρει νέο δάνειο.

«Δεν αντέχουμε άλλο. Γνωρίζουν το θέμα και δεν έχουν κάνει τίποτα οι υπεύθυνοι. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την πληρωμή των καυσίμων μας, αλλά επίσης οφείλουμε ποσά σε ταξί, στα οποία έχουμε αναθέσει μεταφορά μαθητών, που μπορεί να φτάνουν και τα 10 με 15 χιλιάδες ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΤΕΛ.

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης για το θέμα, αναγνώρισε το δίκαιο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, σημειώνοντας μάλιστα ότι ανάλογα χρέη υπάρχουν στα ΚΤΕΛ και των υπολοίπων νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η κα Νικολάκου ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ροή χρημάτων και τόνισε πως ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης πιέζει το Υπουργείο για την επίλυσή του και παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε