Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αρχές Ιουνίου στην δημοσιότητα οι πρωταθλητές στην παράνομη συνταγογράφηση

Αρχές Ιουνίου στην δημοσιότητα οι πρωταθλητές στην παράνομη συνταγογράφηση

Τα ονόματα των «πρωτοπόρων» στην παράνομη συνταγογράφηση γιατρών και φαρμακοποιών και εταιρειών που επωφελούνται θα δώσει στην δημοσιότητα στις 4 ή 5 Ιουνίου ο υπουργός Απασχόλησης.

«Θα σηματοδοτήσει ένα ουσιαστικό ράπισμα στα σκάνδαλα, στο όργιο της διαφθοράς», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Υπογράμμισε ακόμη ότι στο υπουργείο δίνεται μεγάλη μάχη κατά της εισφοροδιαφυγής, δεδομένου ότι ο αριθμός των εισφοροδιαφευγόντων φτάνει στο «εκρηκτικό» ύψος των 800.000. Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, πάντως, διαπιστώθηκε αύξηση στα τρία μεγάλα ταμεία από την καταβολή εισφορών κατά 4%.

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε και στοιχεία για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από το ΙΚΑ.
 
Όπως υπογράμμισε ο κ.Λοβέρδος απαντώντας σε επερώτηση 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανισότητες και τις διακρίσεις ανάμεσα στο δύο φύλα, η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης σε απόλυτους αριθμούς από το ΙΚΑ ανέρχεται σε 1,41% συγκριτικά με το περσινό αντίστοιχο διάστημα και διαπιστώθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια τον μήνα Απρίλιο.

Όπως είπε, πρόκειται για μικρή, αλλά καλή εξέλιξη με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του φαρμάκου. Εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι, ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστούν οι περιοριστικές πολιτικές για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ακόμη, προανήγγειλε πως αν υπάρξουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα εντός του έτους από την εφαρμογή της πολιτικής μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης (για τη λίστα και πριν από αυτό για την υποκοστολόγηση των φαρμάκων) «μπορούμε να σκεφτούμε να μειωθεί κατά πολύ ή και να καταργηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη».

Όπως εξήγησε η θετική εξέλιξη μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης ήταν απόρροια της έναρξης ηλεκτρονικής διαδικασίας ελέγχου στη Λαμία και τη Λάρισα καθώς συγκρατήθηκε η αλόγιστη συνταγογράφηση και υπήρξε μείωση κατά 15% στους δύο αυτούς νομούς για το προηγούμενο δίμηνο.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε