Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αρχές Νοεμβρίου οι πρώτες 49 απολύσεις στο Δημόσιο – 5.000 θα έχουν φύγει έως το τέλος του χρόνου!

Αρχές Νοεμβρίου οι πρώτες 49 απολύσεις στο Δημόσιο – 5.000 θα έχουν φύγει έως το τέλος του χρόνου!

– Με την κατάρτιση των νέων οργανογραμμάτων θα γίνουν οι απολύσεις και θα ακολουθήσουν κι άλλες
– Εως και 2.000 υπάλληλοι των υπο συγχώνευση οργανισμών θα δουν την πόρτα εξόδου
– Άλλοι 270 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν μέσα στο Νοέμβριο

Τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου που θα έχει καταρτισθεί και το οργανόγραμμα των υπο συγχώνευση ή κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου θα μάθουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, αν θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Οι οργανισμοί είναι 21νας και όπως όλα δείχνουν οι υπό απόλυση υπάλληλοι του Δημοσίου δεν θα είναι μόνο 49. Αυτοί πάντως θα είναι οι πρώτοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, ο αριθμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Μπορεί να φτάσουν και τους 2.000!

Ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους να διώξει κατ΄αρχήν τους επίορκους και στην συνέχεια να απολύσει ή να θέσει σε διαθεσιμότητα χιλιάδες υπαλλήλους.

Όπως και να χει θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους που θα γίνουν απολύσεις – ίσως και μαζικές – στο Δημόσιο!

Ο στόχος της κυβέρνησης όπως τον περιγράφουν από τα συναρμόδια υπουργεία είναι μέχρι 31/12 να φύγουν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο 5.000 άτομα από το Δημόσιο!

στον υπολοιπο δημοσιο τομεα, στοχος του δημοσιου ειναι από όλο το υπόλοιπο δημοσιο να φύγουν αλλοι 1.000 υπάλληλοι πιθανοτατα θα τεθουν σε διαθεσιμοτητα

Οι πρώτοι που θα φύγουν είναι σίγουρα οι 49 που θα προέρχονται από τους 21 οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται με βάση σχετική ρύθμιση που έχει έρθει προς ψήφιση στη Βουλή και οι 270 επίορκοι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε αργία με τελεσίδικες αποφάσεις του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι στο στόχαστρο μπαίνουν πρώτοι οι υπάλληλοι των οποίων η θέση παύει να υφίσταται και έτσι μαζί και το συνταγματικό κόλλημα, αλλά και οι επίορκοι.

Διαβάστε επίσης:

Φορο-τρόμος με αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους – Νέο χαράτσι και στους ελεύθερους επαγγελματίες

Την Παρασκευή ξεκλειδώνει η δόση – Έκτακτο Eurogroup

Ξεκινάνε πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο – Ακίνητα στο σφυρί για 1.000 οφειλέτες του Δημοσίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε