Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Άρχισαν οι εργασίες της “Βουλής των Εφήβων”

Άρχισαν οι εργασίες της “Βουλής των Εφήβων”

Μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και την ομογένεια κατέθεσαν τις προσωπικές τους αλήθειες για τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις ανησυχίες της γενιάς τους, στη 15η σύνοδο της Βουλής των Εφήβων.

Σήμερα, πρώτη μέρα των εργασιών, συνεδρίασαν οι επιτροπές που αντιστοιχούν στις κοινοβουλευτικές επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων, Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι έφηβοι βουλευτές, στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων τόνισαν την ανάγκη για ανανέωση του εκπαιδευτικού συστήματος, ενώ αναφέρθηκαν και στην ελλιπή μέριμνα για ψυχαγωγία των παιδιών, κάτι που οδηγεί, όπως τόνισαν, σε έφηβους εξαρτημένους από το διαδίκτυο. Αναφέρθηκαν επίσης στην έλλειψη ελεύθερου χρόνου για τους μαθητές, γεγονός που τους στερεί την ενασχόληση με τον αθλητισμό, αλλά και με τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Ζήτησαν ακόμα, διαρκή αξιολόγηση και επιμόρφωση των καθηγητών τους.

Στις δύο Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων οι έφηβοι βουλευτές αναφέρθηκαν σε θέματα που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επισημαίνοντας τις ελλείψεις σε υποδομές και οργάνωση, ενώ έθεσαν θέματα που αφορούν στις μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και στον τρόπο παρουσίασης των κοινωνικών θεμάτων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, που παρακολούθησε τις εργασίες και των τριών Επιτροπών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή εφαρμογή των αλλαγών του προγράμματος, που δημιουργεί συνθήκες πιο ζωντανού και δημιουργικού διαλόγου.

Τις συνεδριάσεις των Επιτροπών παρακολούθησαν και οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και Δημήτρης Σιούφας.   

Την Κυριακή, θα συνεδριάσουν οι Επιτροπές Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Το πρόγραμμα κορυφώνεται με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής Εφήβων, στις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε