Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Άρχισαν τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες από την απεργία στα ΕΛΠΕ

Άρχισαν τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες από την απεργία στα ΕΛΠΕ

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η κινητοποίηση.

Για πρόβλημα που ίσως προκύψει στην εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων λόγω της δεκαήμερης απεργίας των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ κάνει λόγω με επιστολή της προς τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

«Εφ΄όσον συνεχισθεί για τις αμέσως επόμενες ημέρες η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, τα πλοία δεν θα είναι δυνατόν να εκτελέσουν τα προγραμματισμένα τους δρομολόγια λόγω αδυναμίας προμήθειας καυσίμων περιεκτικότητας σε θείο 1,5% από άλλο διυλιστήριο, τονίζει στην επιστολή του ο ΣΕΕΝ.

Στην επιστολή του ΣΕΕΝ προστίθεται ότι «σε περίπτωση που το υπουργείο συμφωνήσει να επιτραπεί η κατ΄εξαίρεση προμήθεια καυσίμων περιεκτικότητας σε θείο 3,5%, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο εκτέλεσης των δρομολογίων με την προϋπόθεση ότι ο συγκεκριμένος τύπος του καυσίμου διατίθεται και από άλλo διυλιστήριο».

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκονται σε δεκαήμερη απεργία από χθες λόγω των διαφωνιών τους με την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, και με αίτημα την πρόσληψη προσωπικού για τις νέες μονάδες της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα.

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η κινητοποίηση.

Μιλώντας στο NewsIt το μέλος του σωματείου των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, Θωμάς Κώτσιας δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόικειται να δημιουργηθεί πρόβλημα στην αγορά καυσίμων από την απεργία τους και διαβεβαίωσε πως ομοίως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στα δρομολόγια των επιβατηγών πλοίων.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt το μέλος του σωματείου των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, Θωμάς Κώτσιας:

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησαν απεργίες 20 ημερών οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ – Πότε θα στεγνώσει από καύσιμα η αγορά

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε