Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αρχίζουν σήμερα οι μετεγγραφές – Διαγραφή από το τμήμα για ψεύτικα στοιχεία

Από φέτος οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά και οι φοιτητές θα εγγράφονται αυτόματα στο τμήμα που τους ενδιαφέρει. Αν δηλώσουν ψευδή στοιχεία θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο διαγραφής απο το πανεπιστήμιο.

Όπως δήλωσε στο Mega ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση Βασίλης Παπάζογλου, φέτος εγκαινιάζεται νέο σύστημα με το οποίο οι φοιτητές θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέσω Διαδικτύου, ενώ και η απάντηση από το υπουργείο θα έρχεται στο mail τους.

Με νομοθετική ρύθμιση που “πέρασε” στη Βουλή τον προηγούμενο μήνα, όσα παιδιά θέλουν για τους λόγους που προβλέπονται να εγγραφούν σε άλλο τμήμα από αυτό που πέτυχαν, θα μεταφέρονται εκεί μόνο με την αίτησή τους.

“Δίνουμε σήμα στα νέα παιδιά ότι αυτό που θα δηλώσουν θεωρείται ειλικρινές” δήλωσε ο κ. Παπάζογλου και πρόσθεσε ότι έλεγχος θα γίνεται μετά την μετεγγραφή και αν βρεθεί ότι οι υποψήφιοι έχουν δηλώσει πλαστά στοιχεία, θα διαγράφονται από το τμήμα που μετεγγράφησαν, αλλά και από το τμήμα που πέτυχαν, με απόφαση τριμελούς επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν και δικαστικοί.

Σημειώνεται ότι δικαίωμα μετεγγραφής έχουν μέλη πολύτεκνων και πολυμελών οικογενειών, παιδιά θυμάτων τρομοκρατίας, ορφανοί από έναν ή δύο γονείς, διακριθέντες στον τομέα του αθλητισμού, πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες.

Σύμφωνα με τον Ειδικό Γραμματέα μέσα σε μία εβδομάδα από την υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται αν η αίτησή τους έχει γίνει δεκτή.
Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν από τις 4 έως τις 20 Οκτωβρίου στην ιστοσελίδα www.metegrafes.minedu.gov.gr
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε