Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Αρχίζουν στις 26 να ξηλώνουν τις πινακίδες από την Κηφισίας

Αρχίζουν στις 26 να ξηλώνουν τις πινακίδες από την Κηφισίας

Η ηγεσία του ΥΥΜΔ κάλεσε τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετάσχουν ενεργά στην εκστρατεία αυτή.

Στο ξήλωμα όλων τα παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται διάσπαρτες στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων και τις οποίες ο Δημήτρης Ρέππας, χαρακτήρισε “αντιαισθητικό και επικίνδυνο τσουνάμι, προχωράει το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σε συνεργασία με την τροχαία και τις Νομαρχίες.

Η αρχή, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει την μεταπροσεχή Δευτέρα, 26 Απριλίου, από τη Λεωφόρο Κηφισίας και η επιχείρηση θα συνεχιστεί στη Μαραθώνια διαδρομή, καθώς τον προσεχή Οκτώβριο, η χώρα μας διοργανώνει τον 28-0 κλασσικό Μαραθώνιο.

Ο υπουργός ΥΥΜΔ, αφού τόνισε ότι οι χιλιάδες διαφημιστικές πινακίδες που κατακλύζουν τον ελεύθερο χώρο που μας ανήκει και οποίες σε ποσοστό πάνω από 80% είναι παράνομες, εγκυμονούν κινδύνους για τους οδηγούς και για τους πεζούς, με τραγικές συνέπειες, ανακοίνωσε την αποφασιστική βούληση της κυβέρνησης να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός ΥΜΔ κ. Σηφουνάκης, τόνισε ότι οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες ευθύνονται και για θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων.

Όπως προκύπτει από όσα διατυπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου, οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο 5 ημερών να προχωρήσουν στο ξήλωμα τω πινακίδων τους, γιατί διαφορετικά το έργο αυτό θα αναλάβει μικτό συνεργείο, το οποίο θα πληρωθεί από τους διαφημιζόμενους. 

Παράλληλα θα εφαρμοστεί στο ακέραιο ο νόμος και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Στην περίπτωση αυτή θα την “πατήσει” τόσο ο διαφημιστής όσο και ο διαφημιζόμενος, καθώς οι κατασκευές είναι παράνομες, όπως επίσης και ο χώρος διαφήμισης.

Ήδη στο υπουργείο ΥΜΔ λειτουργεί ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.illegalsignw.gov.gr, στην οποία οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν πινακίδες που κατά τη γνώμη του είναι παράνομες, είναι αντικαλαισθητικές και επικίνδυνες. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε