Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ασφαλιστικό: Ετοιμάζουν αλλαγή της τελευταίας στιγμής για να κάμψουν τις αντιδράσεις;

Σε θρίλερ εξελίσσεται η ψήφιση του Ασφαλιστικού από την Ολομέλεια της Βουλής με την κυβέρνηση να επιμένει οτι όλα θα πανε καλά και τους αντιρρησίες κυβερνητικούς βουλευτές

να λένε οτι θα πολεμήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή για αλλαγές.

Η θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει το ασφαλιστικό έχει επεκταθεί και σε συνδικάτα αλλά και σε φορείς όπως η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή όπου επικεφαλής είναι ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος.
Σήμερα, κατά την κοινή συνεδρίαση της ΟΚΕ με τον υπουργό Απασχόλησης ο κ. Πολυζωγόπουλος απέρριψε άρθρο – άρθρο το Ασφαλιστικό.

Ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι πρόκειται για πολύ μεγάλη τομή και σχολίασε πώς «την επίγνωση αυτής της μεγάλης αλλαγής και αυτής της ευθύνης την έχουν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού».

Στην ερώτηση εάν οι αλλαγές που έχουν γίνει έως τώρα τυγχάνουν της υποστήριξης όλων των κυβερνητικών στελεχών, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι οι μεγάλες αλλαγές που κάνει η κυβέρνηση είναι συλλογικές της αποφάσεις.

Την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται αντιπαράθεση κορυφής, καθώς στο βήμα αναμένεται να ανέβουν τόσο ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Η αντιπολίτευση προσανατολίζεται στο να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κάτι που θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την υπόθεση της κομματικής πειθαρχίας που είναι το ζητούμενο για τα δύο μεγάλα κόμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Τροπολογία σοκ για στρατιωτικούς και ένοπλες δυνάμεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε