Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ασφαλίζουν το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης

Την άμεση λήψη μέτρων ασφάλειας στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης.

Υπό τη σκιά της βομβιστικής επίθεσης του περασμένου Μαϊου, αλλά και τις αλλεπάλληλες φάρσες για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο δικαστικό μέγαρο, με πρόσφατη αυτή της περασμένης Πέμπτης, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν μαγνητικές πύλες στις εισόδους του κτηρίου.

Όπως σημείωσε, η εγκατάσταση αυτών των συστημάτων ασφαλείας θα χρηματοδοτηθεί από την κατασκευαστική εταιρία «ΘΕΜΙΣ». Ο κ. Καστανίδης έκανε γνωστό ότι θα διαμορφωθούν διαφορετικά σημεία πρόσβασης στο κτήριο για τους δικηγόρους, τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους, από τη μία, και το κοινό, από την άλλη.

Σχολιάζοντας, δε, την επισήμανση των εκπροσώπων των δικηγόρων ότι δεν γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι από τους αστυνομικούς στις εισόδους του μεγάρου, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι σε αυτό το ζήτημα υπάρχει πρόβλημα.

Για το θέμα της εγκατάστασης καμερών ασφαλείας στο εσωτερικό του δικαστικού μεγάρου, ο κ. Καστανίδης άφησε να εννοηθεί ότι η προοπτική αυτή απομακρύνεται λόγω των αντιδράσεων, που εκδηλώνονται στους κόλπους των δικηγόρων.

Σε ό,τι αφορά την εκπόνηση σχεδίου για την ομαλή και ασφαλή εκκένωση του κτηρίου, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί -όπως μετά το προ ημερών τηλεφώνημα – φάρσα- ζήτησε να υπάρξει από κοινού σχεδιασμός από την επιτροπή διαχείρισης του μεγάρου και την Αστυνομία. Μέχρι να εκπονηθεί το σχέδιο αυτό, η Αστυνομία θα είναι υπεύθυνη για την εκκένωση του κτηρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε