Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Άστατος και σήμερα ο καιρός, μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Άστατος και σήμερα ο καιρός, μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Γενικά άστατο το σκηνικό του καιρού και σήμερα, με σποραδικές καταιγίδες και πάλι το μεσημέρι κυρίως στα βορειοανατολικά και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα φτάσει έως 27 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στα ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι και από τα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια είναι πιθανόν να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε