Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Άστατος καιρός και σήμερα – Πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Άστατος καιρός και σήμερα – Πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Ο καιρός προβλέπεται στα δυτικά γενικά βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι σε ορεινές περιοχές κυρίως της δυτικής Πελοποννήσου.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα είναι έντονα, τη νύχτα όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα βορειοανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

Ο καιρός στη δυτική Ελλάδα και τη δυτική Μακεδονία προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα Ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά όπου πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5. Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε