Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αστυνομικοί: Μην κρίνετε βεβιασμένα, ρισκάρουμε για700€

Αστυνομικοί: Μην κρίνετε βεβιασμένα, ρισκάρουμε για700€

Τη δική τους απάντηση για τις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων, που φέρονται να είναι μέλη των Πυρήνων, έδωσαν οι αστυνομικοί, που μιλούν για ρίσκο των 700 ευρώ και άκριτη υιοθέτηση βασανιστηρίων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών, η ΠΟΑΣΥ, σημειώνει ότι «οι βεβιασμένες κρίσεις και η άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών περί βασανιστηρίων στο στάδιο της ανάκρισης των συλληφθέντων, δεν βοηθούν την προσπάθεια των συναδέλφων μας για την αντιμετώπισης της τρομοκρατίας».

Οι αστυνομικοί τονίζουν την «άμεση κινητοποίηση, η ταχύτατη αντίδραση και κυρίως η θαρραλέα επέμβαση των αστυνομικών “του ειδικού μισθολογίου των 700 ευρώ”, που δεν δίστασαν να ρισκάρουν τη ζωή τους» και συμπληρώνουν πως «η δημοκρατία σίγουρα δεν εκδικείται, ακόμη και αυτούς που στρέφονται εναντίον της».

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι γνωστό ότι αγωνίζεται σταθερά για να έχει ο Έλληνας Αστυνομικός τα απαραίτητα εφόδια και τις εγγυήσεις εκείνες που θα του επιτρέπουν να δίνει αποτελεσματικές μάχες έναντι πάσης μορφής εγκληματικών φαινομένων.

Οι συνεχιζόμενες συλλήψεις υπόπτων και κατηγορουμένων ήδη ατόμων για τρομοκρατικές ενέργειες σε μια περίοδο κατά την οποία επανέρχεται απειλητικά το φαινόμενο της τρομοκρατίας, ιδίως όταν η χώρα μας χρειάζεται τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, την εσωτερική ασφάλεια και σταθερότητα, έρχονται να αναπτερώσουν το ηθικό των συναδέλφων μας και να επιβεβαιώσουν τη θέση μας για περαιτέρω ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η άμεση κινητοποίηση, η ταχύτατη αντίδραση και κυρίως η θαρραλέα επέμβαση των αστυνομικών “του ειδικού μισθολογίου των 700 ευρώ”, που δεν δίστασαν να ρισκάρουν τη ζωή τους, αποδεικνύουν το φιλότιμο και το υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος των συναδέλφων μας έναντι των συμπολιτών μας.

Οι βεβιασμένες κρίσεις και η άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών περί βασανιστηρίων στο στάδιο της ανάκρισης των συλληφθέντων – από τη στιγμή που ήδη έχουν γίνει αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας- το πόρισμα της οποίας θα πρέπει να είναι άμεσο ώστε να μην αιωρούνται σκιές για το τι πραγματικά συνέβη, δεν βοηθούν την προσπάθεια των συναδέλφων μας για την αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Ούτε μπορεί να επισκιάσουν το γεγονός των συλλήψεων και την πρόοδο των ερευνών, οι οποίες δεν έγιναν προφανώς κάτω από ιδανικές συνθήκες, κάτι που οι κάθε λογής κατήγοροι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν καθώς και τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες εκείνων που μάχονται στην πρώτη γραμμή του πυρός.

Είναι επιβεβλημένη και προαπαιτούμενο του δικαιϊκού μας συστήματος η διαλεύκανση στο «φως της ημέρας» της υπόθεσης αυτής για να μη μένουν στίγματα.

Η δημοκρατία σίγουρα δεν εκδικείται, ακόμη και αυτούς που στρέφονται εναντίον της. Χρειάζεται όμως να διασφαλίζονται και αυτοί που έχουν επωμιστεί το ρόλο της προστασίας των θεσμών, κάτι που οφείλει να μη λησμονεί και να πράττει αδιαλείπτως η Πολιτεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Εντοπίστηκε γιάφκα των τρομοκρατών – Ευρήματα που “δείχνουν” την επίθεση στο Mall – Ψάχνουν 4 νεαρούς που έμεναν στην πολυκατοικία

Ν.Ρωμανός: “Είμαι αιχμάλωτος πολέμου”

Ο φίλος του Γρηγορόπουλου με τη διάσημη μάνα και το…”έγκλημα στο Κολωνάκι”

Δένδιας: Αν αποδειχτεί βασανισμός, ο νόμος θα είναι αμείλικτος –…

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε