Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Αστυνομικοί χάνουν οδοιπορικά λόγω παραγραφής

Φως για το Μεταγωγών, σκοτάδι προς το παρόν για τους υπόλοιπους.

Εγκρίθηκαν τα κονδύλια για την εκκαθάριση των απλήρωτων οδοιπορικών για τους υπηρετούντες στο Μεταγωγών Αττικής οι οποίοι, εξαιτίας του νέου συστήματος πληρωμών μέσω της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών, αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, ακόμη και για τα ξενοδοχεία στα οποία διανυκτερεύουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίθηκε το ποσό των 105.000 ευρώ προκειμένου να εξοφληθούν τα ενταλματοποιημένα παραστατικά που έχουν υποβληθεί, ενώ η πάγια εντολή για την κάλυψη των συγκεκριμένων δαπανών, για το 2012 ενισχύθηκε με επιπλέον 30.000 ευρώ.

Κι αν για το Μεταγωγών διαφαίνεται ορατή κι απτή πλέον η λύση του προβλήματος, οι χρεοφειλές για τους υπόλοιπους αστυνομικούς που μετακινήθηκαν για οποιονδήποτε λόγο εκτός έδρας παραμένουν σε εκκρεμότητα και στην … αβεβαιότητα.

Κάθε χρόνο, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που εκταμιεύεται για τα οδοιπορικά των αστυνομικών αγγίζει είτε ξεπερνά τα 20.000.000 ευρώ!

Από το 2008 υπάρχουν καθυστερούμενα τα οποία απειλούνται με διαγραφή, ενώ την περσινή χρονιά η κατάσταση “δραματοποιήθηκε” εξαιτίας της αλλαγής του τρόπου και του φορέα πληρωμής με μεταφορά της σχετικής αρμοδιότητας στην υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών.

Για το θέμα, ειδικά με τις οικονομικές εκκρεμότητες που απειλούνται με παραγραφή, υπάρχει πρόθεση διευθέτησης με νομοθετική ρύθμιση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου επιδιώκει ν’ ανοίξει το ανώτατο όριο (πλαφόν) των ετήσιων πληρωμών σε κάθε υπουργείο που έχει προσδιορίσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς τα προβλήματα που δημιουργεί κρίνονται πολλαπλάσιου βαθμού και μεγέθους απ όλα όσα υποτίθεται ότι επιλύει.

Διαβάστε επίσης :

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε