Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αστυνομοκρατείται η Αθήνα για να γιορτάσει το Πολυτεχνείο…

Πολυμελής ομάδα μοτοσυκλετιστών της αστυνομίας περιπολεί περιμετρικά το κέντρο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας

Περισσότερο από εμφανής είναι η παρουσία της αστυνομίας από σήμερα. Οι δυνάμεις έχουν διακριτική παρουσία γύρω από το Πολυτεχνείο ωστόσο στους γύρω δρόμους οι περιπολίες είναι συνεχείς.

ΟΙ 7.000 αστυνομικοί που θα συμμετάσχουν στα μέτρα για τον εορτασμού του πολυτεχνίου είναι μόνο μέρος του σχεδιασμού των επιτελών της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής.

Από σήμερα η αστυνομική παρουσία είναι εμφανής ιδιαίτερα σε κομβικές διασταυρώσεις γύρω από τα Εξάρχεια.

Κλούβα των Ματ στην Κλαθμώνος, σε "απόσταση αναπνοής" από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου

Στόχος της ηγεσίας της αστυνομίας είναι αφενός να μην γίνουν καταλήψεις σε σχολές από εξωπανεπιστημιακούς και να εκκενωθούν όλα τα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας κατα τη διάρκεια των διαδηλώσεων ώστε να αποφευχθούν τραγικά περιστατικά όπως ο θάνατος των τριών εργαζομένων στην Marfin της Σταδίου. Από σήμερα πάντως οι αστυνομικοί φροντίζουν ώστε να αποφευχθούν τυχόν “προεόρτια”.

Ομάδα μοτοσυκλετιστών αστυνομικών επι της Ακαδημίας κοντά στα Εξάρχεια

Αν και οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν από τους αστυνομικούς να είναι διακριτική η παρουσία των δυνάμεων φέτος, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ προσανατολίζεται στην έντονη αστυνομική παρουσία έξω από τις σχολές δίνοντας ταυτόχρονα εντολή στους αστυνομικούς “να μην υπάρξει η παραμικρή αφορμή από μέρους τους για πρόκληση επεισοδίων”.

Περιπολικό στην συμβολή των οδών Πατησίων και Χαλκοκονδύλη

Τα αυριανά μέτρα θα περιλαμβάνουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό προληπτικούς ελέγχους ταυτότητας πριν και μετά από την πορεία αλλά και “επιτήρηση” της περιοχής των Εξαρχείων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε