Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ασύλληπτες καταγγελίες Λοβέρδου – 174 ημέρες άδεια το χρόνο κάποιοι ακτινολόγοι

Ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι τα ευρήματα των επιθεωρητών θα παραδοθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών Υγείας μπαίνει από σήμερα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς, όπως αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας, προμηθευτόταν καρδιολογικά στεντς με φαρμακευτική ουσία και τα πλήρωνε 1.500 ευρώ, ενώ η τιμή που έχει καθορίσει το Παρατηρητήριο Τιμών δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Επίσης, ανακοίνωσε στους διοικητές ότι εξετάζεται η δυνατότητα να συνεργάζονται τα δημόσια νοσοκομεία με ασφαλιστικές εταιρίες και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβουν μέτρα για κάποιες άλλες υποθέσεις που απασχολούν το υπουργείο Υγείας, όπως ενδεικτικά είπε ότι υπάρχουν ακτινολόγοι που παίρνουν 174 μέρες άδεια το χρόνο.

Τόνισε, επίσης, ότι έχει στείλει ήδη φάκελο με διάφορες υποθέσεις στον εισαγγελέα, οι οποίες αφορούν κυρίως τις προμήθειες και δεσμεύτηκε ότι στο νομοσχέδιο των μεταμοσχεύσεων που θα κατατεθεί στη Βουλή θα δίνεται μεγαλύτερη ελευθερία ώστε οι επιθεωρητές υγείας να μπορούν να παρεμβαίνουν σε βάθος και να κάνουν έρευνα όπου υπάρχουν σκιές.

Επιπλέον, δήλωσε ότι το πείραμα της συγχώνευσης των νοσοκομείων “Έλενα” και “Αλεξάνδρα” δείχνει να επιτυγχάνει και η δεύτερη συγχώνευση θα ξεκινήσει άμεσα για το Νοσοκομείο του Ρίου με το νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” της Πάτρας.

Εξήγησε ακόμη ότι από 1ης Ιουνίου θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς θα συνδεθούν τα πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε