Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ατέλειωτες ουρές στα βενζινάδικα

Ατέλειωτες ουρές στα βενζινάδικα

Προβλήματα στην αγορά από την απεργία των τελωνειακών. Ήδη αρκετά πρατήρια βενζίνης έχουν…ξεμείνει χωρίς καύσιμα. Ουρές σε πολλά βενζινάδικα για να προλάβουν. Αδικαιολόγητες αυξήσεις στις τιμές.

Οι ουρές φαίνεται να μην έχουν τελειωμό στα πρατήρια καυσίμων από οδηγούς που τρέχουν να προμηθευτούν βενζίνη.

Η απεργία των τελωνειακών που ξεκίνησε χθες Τρίτη, έχει προκαλέσει ελλείψεις στην αγορά.

ΩΡΑ 13.00 Αγία Παρασκευή

Αρκετά πρατήρια έχουν ξεμείνει από καύσιμα, ενώ σε πολλά βενζινοπώλες έχουν βάλει “πλαφόν” κοντά στα 30 ευρώ ανά πελάτη.

Ωστόσο, σε αρκετά πρατήρια χρησιμοποιείται και το κόλπο “ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΤΕΛΟΣ”, διαθέτουμε μόνο ΣΟΥΠΕΡ ΑΜΟΛΥΒΔΗ, που είναι και πολύ πιο ακριβή.

“Από την Δευτέρα το μεσημέρι υπάρχει αυξημένη προσέλευση στα βενζινάδικα. Αν υπάρχει ομαλή συμπεριφορά από τους καταναλωτές και δεν στοκάρουν τότε η βενζίνη θα φτάσει μέχρι την Πέμπτη. Αν συνεχιστεί όμως με αυτό το ρυθμό το μεσημέρι της Τετάρτης  τα πιο πολλά πρατήρια θα έχουν ξεμείνει από καύσιμα”, δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Βενζινοπωλών, Νομού Αττικής, Μιχάλης Κιούσης.

Ψυχραιμία συνιστά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών

Δεν υπάρχει λόγος πανικού στην αγορά καυσίμων εξαιτίας της απεργίας των τελωνειακών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής η τροφοδοσία της αγοράς είναι κανονική. 

«Προκειμένου να μην δημιουργηθεί τεχνητό πρόβλημα έλλειψης, καλούνται οι καταναλωτές να συνεχίσουν να εφοδιάζονται με τους ρυθμούς που εφοδιάζονταν πάντα. Όσοι δεν κινούν τα οχήματά τους, παρακαλούνται να μην τρέξουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ, προκαλώντας συνωστισμό και τεχνητή υπερκατανάλωση», αναφέρει η Ομοσπονδία.

 Η ΟΒΕ προσθέτει ακόμη, με αφορμή πληροφορίες για κινητοποίηση του κλάδου, ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση και τα πρατήρια θα είναι κανονικά ανοικτά.

Τα προβλήματα εφοδιασμού της αγοράς οφείλονται προς το παρόν στο κλίμα “πανικού” που δημιουργήθηκε με αφορμή την απεργία, αναμένεται ωστόσο να ενταθούν τις επόμενες ημέρες καθώς τα αποθέματα στις δεξαμενές των πρατηρίων και τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων θα εξαντλούνται σταδιακά.

ΩΡΑ 13.15 Χαλάνδρι

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή και διαμορφώνεται στο 1,256 ευρώ.

Τα προβλήματα όμως αναμένεται να ενταθούν αφού στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι βυτιοφορείς που έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή.

Μιλώντας στο Newsit ο γ.γ. της ‘Ενωσης Βυτιοφορέων Αγγελος Φάλαρης, είπε οτι αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. “Μας αλλάζουν το φορολογικό καθεστώς που είναι ίδιο εδώ και 40 χρόνια κι εμείς δεν ξέρουμε τίποτα. Από την τηλεόραση τα μαθαίνουμε. Ποιός διάλογος; Κάνουν δημόσια διαβούλευση με τον εαυτό τους”, είπε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε