Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αθανασόπουλος: Έρχονται άμεσες αποκρατικοποιήσεις

Αθανασόπουλος: Έρχονται άμεσες αποκρατικοποιήσεις

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχετε πολλά να ακούσετε από το Ταμείο μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος μιλώντας στο ελληνοκινεζικό συνέδριο

Ήδη ανακοινώθηκε η διαδικασία για την πώληση του 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Αμέσως μετά θα δοθούν προς εκμετάλλευση 28 κτίρια του Δημοσίου με τη μέθοδο του sale & lease back.

Στον τομέα των υποδομών θα ανακοινωθούν η έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για τα Ελληνικά Πετρέλαια, την Εταιρεία Ύδρευσης στην Θεσσαλονίκη, την εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού, την πώληση της ΛΑΡΚΟ, του Οργανισμού Ιπποδρομιών, των Ελληνικών Ταχυδρομείων, του Αστέρα Βουλιαγμένης καθώς και της αξιοποίησης περιφερειακών αεροδρομίων και μαρινών.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έξι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση (μετά από 10 ολόκληρα χρόνια) του Ελληνικού, την πώληση του δικαιώματος έκδοσης Κρατικών Λαχείων, την πώληση της ΔΕΠΑ και σημαντικού ποσοστού του ΔΕΣΦΑ, την εκμετάλλευση του κτιρίου του Διεθνούς Κέντρου Τύπου με τον περιβάλλοντα χώρο και την τουριστική αναβάθμιση περιοχών στην Κασιώπη της Κέρκυρας και την Αφάντου Ρόδου.

Διαβάστε επίσης:
Φόροι από το πρώτο ευρώ – Σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε