Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Athens Bike Festival στην Τεχνόπολη για 8η χρονιά

Athens Bike Festival στην Τεχνόπολη για 8η χρονιά

Για 8η συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Athens Bike Festival. Δράσεις με ποδήλατο φιλοξενούνται στην Τεχνόπολη σήμερα και το Σαββατοκύριακο.

Το Athens Bike Festival φιλοξενεί για 8η συνεχή χρονιά από σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου και καθ’όλο το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου, η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, μετέχοντας στις δράσεις που φιλοξενούνται στην Αθήνα με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Σκοπός  της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας, είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς  και του ποδηλάτου, αλλά και του περπατήματος για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Σε ένα χώρο με ιδιαίτερο αισθητικό και ιστορικό χαρακτήρα, στην καρδιά της πόλης, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων  διοργανώνεται μια μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου για μικρούς και μεγάλους, χομπίστες, απλούς ποδηλάτες, λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας και της ποδηλασίας δρόμου, ανθρώπους που έχουν επιλέξει το ποδήλατο για τις αστικές τους μετακινήσεις.

Πρωταρχικό μέλημα είναι οι επισκέπτες να βρουν, να γνωρίσουν  και βεβαίως  να  δοκιμάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ποδήλατα! Ποδήλατα πόλης, ηλεκτρικά, δρόμου, ΜΤΒ, Gravel αλλά και παιδικά, που θα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος  να τα δοκιμάσει στις ειδικά διαμορφωμένες πίστες της Τεχνόπολης.

Οι βασικοί άξονες του φεστιβάλ:

· Ποδήλατα: Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η αγορά σε όλες τις κατηγορίες ποδηλάτων.

·Εκδηλώσεις: Διαδραστικές ή μη, οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να δημιουργήσουν την αίσθηση της γιορτής, να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης μέσα στην πόλη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Workshops, μαθήματα ποδηλάτου για παιδιά, ειδικές παρουσιάσεις νέων προϊόντων, παιχνίδια και διαγωνισμούς.

Με στόχο την αποτύπωση της επιρροής του ποδηλάτου στη ζωή μας οι εκδηλώσεις αγγίζουν  όλες τις εκφάνσεις του δίτροχου μέσου: το ποδήλατο ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, το ποδήλατο ως ασφαλές μέσο αστικής μετακίνησης, το ποδήλατο ως αντικείμενο υψηλής τεχνολογίας, το ποδήλατο ως μέσο ψυχαγωγίας, το ποδήλατο ως καλλιτεχνική έμπνευση.

Δείτε πλάνα από το περσινό:

Ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου: 18:00-21:00

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου: 10:00-21:00

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου: 10:00-21:00

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις