Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Άθικτα τα προνόμια βουλευτών- υπαλλήλων της Βουλής

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

 

Οι “θυσίες” που καλούνται να κάνουν όλοι…
οι Έλληνες για την έξοδο από την κρίση, δεν φαίνεται να ισχύουν για τους 300 αντιπροσώπους και τους υπαλλήλους της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιδράσεις των βουλευτών για το ενδεχόμενο περικοπών στις αποδοχές τους (δείτε σχετικό ρεπορτάζ) έπιασαν τόπο. Έτσι εκτός από την μείωση κατά 5% στον μισθό που επιβλήθηκε πέρυσι και θα ισχύσει και φέτος, η μόνη επιπλέον περικοπή που φαίνεται να προχωρά είναι το 15% των απολαβών τους για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Υπενθυμίζεται ότι όσοι μετέχουν σε επιτροπές δικαιούνται περίπου 270 ευρώ ανά συνεδρίαση. Αντιθέτως θεωρείται απίθανο να μπει μαχαίρι στα άλλα επιδόματα που παίρνουν (οργάνωσης γραφείου, έξοδα κίνησης κ.ά.) ή να καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγησή τους.
 
Έντονες αντιδράσεις και απειλές για δυναμικές κινητοποιήσεις προκάλεσε η πρόταση να θιγεί το προνόμιο-πρόκληση των υπαλλήλων της Βουλής να αμείβονται με επιπλέον δύο μισθούς, τους περίφημους 15ο και 16ο μισθό, που λαμβάνουν ως αφορολόγητο επίδομα στο άνοιγμα και κλείσιμο της Ολομέλειας κάθε χρόνο.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε