Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αθήνα-Κρήτη μέσω…. Τουρκίας προτείνουν οι νέοι χάρτες της Apple

Αθήνα-Κρήτη μέσω…. Τουρκίας προτείνουν οι νέοι χάρτες της Apple
Σημαντικές ελλείψεις και ανακρίβειες έχουν οι νέοι χάρτες της Apple που λανσαρίστηκαν για πρώτη φορά το βράδυ της Τετάρτης και είναι ενσωματωμένοι στη νέα έκδοση λογισμικού iOS 6.0 για το iPhone.

Και μπορεί να διαθέτουν δωρεάν πλοηγό, αλλά πολλές από τις διαδρομές που προτείνουν είναι ανέφικτες. Με λίγα λόγια τα πιο σημαντικά «όπλα» της Apple στην νέα έκδοση αποδείχθηκαν… άσφαιρα.
 
Χρήστες από την Ελλάδα και τη Βρετανία που δοκίμασαν την εφαρμογή, ανακάλυψαν πως όχι απλώς οι διαδρομές προτείνονται λάθος, αλλά απουσιάζουν και ολόκληρες πόλεις, όπως το Στάτφορντ-απόν-Εϊβον όπου γεννήθηκε ο Σαίξπηρ, ή βρίσκονται σε άλλο σημείο της Βρετανίας, όπως συνέβη με το Ανατολικό Έσεξ.
 
Επιπλέον, σύμφωνα με τις δοκιμές που έκανε το iphonehellas.gr, όταν κάποιος από την Αθήνα ζητά διαδρομή για την Κρήτη, τον στέλνει μέσω Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής, Κωνσταντινούπολης, Σμύρνης κ.λπ. Δηλαδή ένα ταξίδι περίπου έξι ωρών με το πλοίο, η Apple προτείνει να γίνει σε δύο ημέρες με αυτοκίνητο και πλοίο.
 
«Για τον μέσο χρήστη, το iOS 6.0 όσον αφορά τους χάρτες, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα πίσω. Αυτόν τον χρήστη δεν τον νοιάζει η στρατηγική της Apple (και ενδεχομένως της Google) και οι λόγοι που δεν υπάρχουν πια τα Google Maps στη συσκευή του. Και έχει δίκιο», αναφέρει το iphonehellas.gr.
 
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο η Apple είχε ανακοινώσει ότι σταματά τη χρήση χαρτών της Google και θα διαθέτει δικούς της χάρτες με δεδομένα που έχει πάρει από την εταιρεία Tom Tom, η οποία εξειδικεύεται στην ηλεκτρονική πλοήγηση.
 
 
Πηγή: Εφημερίδα “Τα Νέα”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε