Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Αθώοι όλοι του ΕΛΑ

Αθώοι όλοι του ΕΛΑ

Αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή

στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας και σε βομβιστικές ενέργειες της, Χρήστος Τσιγαρίδας,Αγγελέτος Κανάς και Ειρήνη Αθανασάκη.

Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού,οι Εφέτες προχώρησαν στην αθώωση των τριών κατηγορουμένων που σε πρώτο βαθμό είχαν κριθεί ένοχοι και είχε καταδικαστεί ο καθένας σε 25χρόνια κάθειρξης. Στο σκεπτικό του το δικαστήριο θεωρεί πως για τους τρεις κατηγορουμένους δεν προέκυψαν ισχυρά και ικανά στοιχεία που να τους συνδέουν με συγκεκριμένες πράξεις της οργάνωσης οι οποίες δεν έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης 20ετίας.

Για τον Χρήστο Τσιγαρίδα οι Εφέτες δέχθηκαν την δήλωση του ότι υπήρξε μέλος του ΕΛΑ έως το 1989 και τον κύρηξαν ομόφωνα αθώο για τις μη πραγεγραμμένες ενέργειες της οργάνωσης έως τότε, ελλείψει στοιχείων. Ομόφωνα αθώος κρίθηκε και για όλες τις ενέργειες της οργάνωσης μετά το 1989 και έως το 1995 οπότε η οργάνωση ανέστειλε την δράση της.

Ο Αγγελέτος Κανάς κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για απλή συνέργεια σε εκρήξεις και σε απόπειρες ανθρωποκτονιών καθώς και στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού Γ.Βέλλιου.

 Για την Ειρήνη Αθανασάκη ομόφωνα το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση της. Τρία μέλη του δικαστηρίου έκριναν ότι η κατηγορουμένη δεν συνέδραμε σε πράξεις της οργάνωσης ενώ δύο Εφέτες είχαν την άποψη πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να την συνδέουν με συγκεκριμένες μη παραγεγραμμένες πράξεις του ΕΛΑ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε