Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ατομα με αναπηρίες διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Υπ. Εργασίας

ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησαν άτομα με αναπηρία και αφού πήραν δεσμεύσεις πως θα υπάρξει ραντεβού με την υπουργό, αποχώρησαν λίγο πριν τις 14:30.

Αρχικά, όταν ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της υπουργού, Γιώργος Ροΐδης, τους ενημέρωσε ότι η Λούκα Κατσέλη δε μπορεί να τους δεχτεί σήμερα και τους ζήτησε να αποχωρήσουν, αφήνοντάς τους ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να κανονιστεί ένα ραντεβού, εκείνοι αντέδρασαν έντονα.

Ξεκαθάρισαν ότι δε συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο για να κάνουν δημόσιες σχέσεις. Και ζήτησαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να δεσμευτεί, τουλάχιστον, για την ημέρα και την ώρα του ραντεβού.

Τελικά, αποδέχτηκαν τη διαβεβαίωση ότι εντός των επόμενων 10 ημερών θα υπάρξει επικοινωνία για να καθοριστεί ραντεβού με την υπουργό. Αποφάσισαν να αποχωρήσουν αλλά διεμήνυσαν ότι αν δε γίνει η συνάντηση με την κα Κατσέλη, θα επιστρέψουν μπροστά από το υπουργείο.

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και Ενιαίων Συλλόγων Γονέων κ΄ Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων και τα αιτήματα τους είναι:
– όχι στις απολύσεις ατόμων με αναπηρία.
– να μην εφαρμοστεί η κάρτα αναπηρίας ή λειτουργικοτητας όπως περιέχετιαι και ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο νομοσχέδιο που αφορά στην Υγεία. Ζητούν δηλαδή να εξακολουθουν  κρίνονται με βάση
την αναπηρία τους και όχι με βάση τη λειτουργικότητά τους.
– μόνιμη και σταθερή εργασία για όσα άτομα ΑΜΕΑ μπορούν να εργαστουν.
-προστασία των άνεργων ΑΜΕΑ με επίδομα ανεργίας για οσο διαρκεί το διάστημα της ανεργίας με ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρις όρους και προϋποθέσεις.
ΩΡΑ 13:35 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΟΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟ ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι συγκεντρωμένοι δε δέχτηκαν να συναντηθούν με κανέναν άλλο απο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε