Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Αχαϊα: Αποκλεισμένοι δρόμοι και χωριά – Κλειστά τα σχολεία!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία και στην Αχαΐα, στα ορεινά της οποίας η χιονόπτωση είναι έντονη, ενώ ισχυροί  άνεμοι πνέουν στα πεδινά… (Δείτε το βίντεο)

χωρίς ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα και σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρας να υπάρχει απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία από το λιμάνι της Πάτρας, ενώ ανοικτή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρίου.

Λόγω της χιονόπτωσης χρειάζονται αλυσίδες σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων, ωστόσο υπάρχουν διακοπές κυκλοφορίας σε διάφορους δρόμους του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ λόγω του χιονιού κλειστά είναι και σχολεία στα ορεινά της Αχαΐας.

Ολική είναι η διακοπή της κυκλοφορίας στην Πατρών – Καλαβρύτων μέσω Πούντας, από τη χιλιομετρική θέση 4.600. Το ίδιο ισχύει και για την Πατρών – Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας από το χωριό Καταρράκτης. Διακοπή κυκλοφορίας έχουμε σύμφωνα με την αστυνομία και στην επαρχιακή οδό Πατρών – Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, αλλά και στην επαρχιακή οδό Λουσσών και Πριολίθου.

Αποκλεισμένη είναι επίσης η διαδημοτική οδός Περιστέρας Ακράτας – Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων αλλά και η επαρχιακή οδός Μοίραλι – Ρακίτα.

 

Επί ποδός στα Καλάβρυτα για να ανοίξουν οι δρόμοι

Όπως είπε στο www.thebest.gr o Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, αυτή την ώρα δε χιονίζει στα Καλάβρυτα αλλλά η χιονόπτωση στη διάρκεια της νύχτας ήταν πολύ έντονη με αποτέλεσμα να υπάρχουν κλειστοί δρόμοι και αποκλεισμένα χωριά. Η επιχείρηση να καθαριστούν οι δρόμοι είναι σε εξέλιξη, όπως είπε, ενώ κλειστά είναι τα σχολεία στην πρώην επαρχία Καλαβρύτων, εκτός από την περιοχή της Δάφνης.

Στο μεταξύ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στις πεδινές περιοχές, προκάλεσαν αποκολλήσεις κομματιών από την στέγη του κλειστού γηπέδου του «Απόλλωνα» στην Περιβόλα της Πάτρας, καθώς επίσης και πτώσεις δέντρων στην πλατεία Νόρμαν, στην Αγυιά και στην Λεύκα, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν τραυματισμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μακεδονία: Κλειστά σχολεία και προβλήματα στους δρόμους


Φθιώτιδα: Στα λευκά ο νομός – Δείτε πού χρειάζονται αλυσίδες


Γιάννενα: Στα λευκά ο νομός – Σοβαρά προβλήματα στους δρόμους


Παραλίγο νέα τραγωδία στα Τέμπη από εγκληματική αμέλεια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε