Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αυξάνεται ο αριθμός των ποδηλάτων που μπαίνουν στο μετρό σε… 4!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ευφρανθείτε! Από την πρωτομαγιά μια ολόκληρη παρέα τεσσάρων ατόμων θα μπορεί να μπαίνει στο μετρό της Αθήνας… με τη μία!

Οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα δούμε…
Παρακαλούνται οι πολυπληθείς παρέες και οι οικογένειες άνω των τεσσάρων ατόμων που αγαπούν τις βόλτες με ποδήλατο να αποφεύγουν το μετρό μέχρι νεωτέρας ή τέλος πάντων να χωρίζονται σε τετράδες να συνεργάζονται με το προσωπικό για την ασφαλή τους επιβίβαση με τη… σειρά.
Αρκεί μια καλή μια καλή συνεννόηση μεταξύ σ;ας και θα βρεθείτε στον επόμενο σταθμό…

Ακολουθεί η ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου για να διαλέξετε ποια περιγρέφει καλύτερα την κατάσταση…

Μετά την πολύ θετική ανταπόκριση, επιβατών και ποδηλατών τον πρώτο μήνα της εφαρμογής του πιλοτικού μέτρου της εισόδου των ποδηλάτων στο μετρό, με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια:
Από 1ης Μαΐου 2011 ξεκινάει η Β’ φάση της πιλοτικής εφαρμογής κατά την οποία θα επιτρέπονται μέχρι 4 ποδήλατα (αντί για 2 που ίσχυε έως σήμερα) στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού. Το νέο μέτρο θα ισχύει Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 18.00 έως τη λήξη της βάρδιας και όλο το 24ωρο τις Κυριακές και τις αργίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την ΑΜΕΛ, αλλά και τους ίδιους τους ποδηλάτες, κατά τη διάρκεια της Α’ φάσης, εκατοντάδες ποδήλατα μεταφέρθηκαν με τους συρμούς του μετρό τις ημέρες ελεύθερης μεταφοράς χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στους τομείς της λειτουργίας του μέσου ή της ασφάλειας των επιβατών.
Νέα αξιολόγηση του μέτρου, τόσο για τη μόνιμη εφαρμογή του, όσο και για την πιθανή περαιτέρω επέκτασή του, θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε