Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αυτές είναι οι πρώτες αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά»

Αυτές είναι οι πρώτες αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά»

Η πρώτη αλλαγή στο σχέδιο «Αθηνά» για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι γεγονός: δεν πάει τελικά στο ΤΕΙ Σερρών, το τμήμα Μηχανολογίας και Οχημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου θα μείνει και το τμήμα των Ηλεκτρονικών.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι ανοιχτή σε αλλαγές. Όπως είδε άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε συζήτηση που είχε με τους συντάκτες του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ, το υπουργείο αναζητά κανόνες, στο επίπεδο του κανονιστικού πλαισίου και όχι του «τοπικισμού».

Επίσης, σύμφωνα με Το Βήμα, στις περιπτώσεις σπουδαστών ΤΕΙ που βρίσκονται στην πτυχιακή σε τμήμα που συγχωνεύεται, θα πάρουν το πτυχίο τους από το παλαιό τμήμα και όχι από το καινούργιο.

«Οι αλλαγές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δεν προέκυψαν λόγω της κρίσης. Το μοντέλο αυτό που εφαρμόζαμε τόσα χρόνια οδήγησε στην κρίση», είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος. «Είχαμε γαλουχήσει με λάθος κριτήρια μια ολόκληρη γενιά στα πλαίσια μιας κοινωνίας καταναλωτικής. Δεν είναι λογικό να υπάρχουν τμήματα που να λειτουργούν σε επίπεδο συνοικιακών φροντιστηρίων» πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα αναμένεται να δοθούν στο υπουργείο Παιδείας οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ ήδη είναι γνωστές εκείνες της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει Το Βήμα, το υπουργείο μελετάει με προσοχή τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ, ειδικά αυτή που αφορά την ομοσπονδιοποίηση και την πιο στενή συνεργασία σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Μέχρι το τέλος του μήνα ή έως τις αρχές Μαρτίου θα είναι έτοιμο το σχέδιο «Αθηνά» ώστε να διαμορφωθεί και η τελική εικόνα του εφετινού μηχανογραφικού.
Παράγοντες του υπουργείου Παιδείας εκτιμούν ότι φέτος οι βάσεις θα ανέβουν στις περισσότερες σχολές λόγω της χωροταξικής αναδιάρθρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανελλαδικές: Χιλιάδες λιγότεροι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ – Στα ύψη και οι βάσεις λόγω… “Αθηνάς”

Ιεράπετρα: Διαμαρτυρία φοιτητών με βίντεο – ”Μόνο ο Στάλιν τα έκανε αυτά”!

Συγκεντρώσεις και καταλήψεις για το σχέδιο “Αθηνά” στη Βόρεια Ελλάδα

Πάτρα: Στα διόδια οι σπουδαστές των ΤΕΙ – ΦΩΤΟ

Το σχέδιο “Αθηνά” άναψε φωτιές – ΦΩΤΟ

Επιδοτήσεις για φοιτητές που μετακομίζουν λόγω… «Αθηνάς»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε